Az otthon készített kávé egyszerűen sosem lesz olyan jó, mint a kávézókban. Persze ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a kávézókban professzionális eszközökkel készítik, amik otthon szinte elérhetetlenek. Bár olyan jó minőségű kávét nem tudunk készíteni konyhánkban, mint a profik, jelentősen növelhetjük feketénk színvonalát, ha betartunk néhány szabályt, illetve elkerülünk pár hibát. Galériánkból kiderül, melyek ezek!
4+1 hiba, melyet elkövethetsz kávéfőzéskor
Hőfok
Nagyon fontos, hogy a hőfokra is odafigyeljünk. Ha kávéfőzővel készítjük a feketénket, akkor érdemes hideg vizet használni, hiszen a forgalomban lévő kávéfőzők többsége is ezt írja.
Ha viszont french presst használunk, akkor egy kicsit óvatosabban kell bánnunk a vízhőmérséklettel. Természetesen fel kell melegítenünk a vizet, de sokan azt hiszik, hogy fel is kell forralni, ez azonban nem ajánlott. Az ideális vízhőmérséklet a french presshez 90 Celsius-fok, ami valójában a forráspont alatt van. Ha ennél forróbb vizet használunk, az megégeti a kávét.
Kísérletezzünk
Érdemes többféle kávéfőzési technikát és eszközt is kipróbálni! Mindenki másképp szereti a kávéját, ezért ne féljünk kísérletezni más kávéfőzési módszerekkel, kávéfőzőkkel, ha a tökéletes házi kávéra vadászunk.
Még több kávé: