Az egyszerű ok, ami miatt sót tesznek az emberek a kávéjukba

Bármennyire is hihetetlennek és őrültségnek hangzik a dolog, bizony sokon alkalmazzák ezt a trükköt, hogy finomabb legyen a kávéjuk.

Egyre többen tesznek cukor vagy más édesítőszer helyett sót a kávéjukba. Ennek igazán egyszerű oka van: a só elveszi a kesernyés ízt, emellett olyan ízeket is kihangsúlyoz, amelyek máskülönben teljesen elvesznének.

Az egyszerű ok, ami miatt sót tesznek az emberek a kávéjukba

A tudomány is igazolja ezt, egy 1980-as tanulmány szerint az egyszerű konyhasó rendkívül hatékonyan fojtja el a keserű ízeket, nemcsak a kávé esetében, de bármilyen ételben, ezért is kezdték el az emberek sózni a padlizsánt.

A só keserűségét elnyomó tulajdonságát egy 1995-ös kutatás is bebizonyította, ebben már az is kiderül, hogy az édes ízeket is képes kihangsúlyozni.

Persze fontos hozzátenni, hogy nem szabad túl sok sót beletenni, hiszen nem tűnik el az íze.

Forrásunk volt.


Még több érdekesség:

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...