Az egyszerű ok, ami miatt sót tesznek az emberek a kávéjukba

Bármennyire is hihetetlennek és őrültségnek hangzik a dolog, bizony sokon alkalmazzák ezt a trükköt, hogy finomabb legyen a kávéjuk.

Egyre többen tesznek cukor vagy más édesítőszer helyett sót a kávéjukba. Ennek igazán egyszerű oka van: a só elveszi a kesernyés ízt, emellett olyan ízeket is kihangsúlyoz, amelyek máskülönben teljesen elvesznének.

Az egyszerű ok, ami miatt sót tesznek az emberek a kávéjukba

A tudomány is igazolja ezt, egy 1980-as tanulmány szerint az egyszerű konyhasó rendkívül hatékonyan fojtja el a keserű ízeket, nemcsak a kávé esetében, de bármilyen ételben, ezért is kezdték el az emberek sózni a padlizsánt.

A só keserűségét elnyomó tulajdonságát egy 1995-ös kutatás is bebizonyította, ebben már az is kiderül, hogy az édes ízeket is képes kihangsúlyozni.

Persze fontos hozzátenni, hogy nem szabad túl sok sót beletenni, hiszen nem tűnik el az íze.

Forrásunk volt.


Még több érdekesség:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...