1 olcsó összetevőt kell a kávédhoz adnod, hogy ne fájjon tőle a gyomrod

Sokaknak megviseli a gyomrát a kávé - leszokni róla pedig nem feltétlen könnyű, főleg sok-sok év mindennapi fogyasztása után. A savasságot enyhítendő, ezt az olcsó alapanyagot kell csak belekeverned a kávédba, hogy kíméld a gyomrod!

A kávé sajnos nem feltétlen a gyomor legjobb barátja, hiszen savasságával fokozhatja a gyomor savtermelését, főleg az erre hajlamosoknál. Ha viszont egyelőre nem vagy tőle kifejezetten rossszul, csak azt érzed, hogy elég, ha enyhítesz savasságán, akkor van egy jótanácsunk, amit fontolj meg!

Adj szódabikarbónát a kávédhoz, hogy ne marja a gyomrod

Egy olcsó hozzávalóra lesz csak szükséged: egy csipetnyi szódabikarbóna hozzáadásával, WC-re rohangálás és gyomorfájdalom nélkül elkortyolgathatod a kávédat!

Na de miben segít a szódabikarbóna?

A kávéérzékenység függ saját szervezetünk, emésztésünk állapotától, a bevitt koffein mennyiségétől, illetve attól, hogy mennyire savas az adott kávé, vagy hogy szervezetünk hogyan tolerálja a koffeint magát.

Mivel a kávéban különféle savak szabadulnak fel, amikor lefőzzük, ez megemelkedett gyomorsavszintet eredményez, ami gyomorpanaszokhoz, a reflux tüneteihez, például mellkasi fájdalomhoz, hányingerhez is vezethet. Ilyenkor segíthet a szódabikarbóna!

A lúgos kémhatású szódabikarbóna a kávé általános pH-ját semlegesebb szintre hozza, emellett általában véve segíthet a gyomorsav semlegesítésében.

Próbáld ki legközelebb, ha kávézol!

Forrásunk volt.


Imádsz kávézni? Akkor ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!