1 olcsó összetevőt kell a kávédhoz adnod, hogy ne fájjon tőle a gyomrod

Sokaknak megviseli a gyomrát a kávé - leszokni róla pedig nem feltétlen könnyű, főleg sok-sok év mindennapi fogyasztása után. A savasságot enyhítendő, ezt az olcsó alapanyagot kell csak belekeverned a kávédba, hogy kíméld a gyomrod!

A kávé sajnos nem feltétlen a gyomor legjobb barátja, hiszen savasságával fokozhatja a gyomor savtermelését, főleg az erre hajlamosoknál. Ha viszont egyelőre nem vagy tőle kifejezetten rossszul, csak azt érzed, hogy elég, ha enyhítesz savasságán, akkor van egy jótanácsunk, amit fontolj meg!

Adj szódabikarbónát a kávédhoz, hogy ne marja a gyomrod

Egy olcsó hozzávalóra lesz csak szükséged: egy csipetnyi szódabikarbóna hozzáadásával, WC-re rohangálás és gyomorfájdalom nélkül elkortyolgathatod a kávédat!

Na de miben segít a szódabikarbóna?

A kávéérzékenység függ saját szervezetünk, emésztésünk állapotától, a bevitt koffein mennyiségétől, illetve attól, hogy mennyire savas az adott kávé, vagy hogy szervezetünk hogyan tolerálja a koffeint magát.

Mivel a kávéban különféle savak szabadulnak fel, amikor lefőzzük, ez megemelkedett gyomorsavszintet eredményez, ami gyomorpanaszokhoz, a reflux tüneteihez, például mellkasi fájdalomhoz, hányingerhez is vezethet. Ilyenkor segíthet a szódabikarbóna!

A lúgos kémhatású szódabikarbóna a kávé általános pH-ját semlegesebb szintre hozza, emellett általában véve segíthet a gyomorsav semlegesítésében.

Próbáld ki legközelebb, ha kávézol!

Forrásunk volt.


Imádsz kávézni? Akkor ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

A szegfűszeg 4 áldásos hatása, amiért nemcsak az aprósütid lesz...

Az adventi időszak közeledtével sok helyen előkerülnek a kiszúróformák és a sodrófa, hogy ismét mennyei illatok töltsék meg a lakást. Az ünnepi sütemények (egyik) elmaradhatatlan fűszere pedig nem más, mint a szegfűszeg, ami szinte minden télies finomságnak jól áll, többek közt a mézeskalácsnak. Ráadásul nemcsak a sütid, hanem a szervezeted is hálás lesz neki!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...