1 olcsó összetevőt kell a kávédhoz adnod, hogy ne fájjon tőle a gyomrod

Sokaknak megviseli a gyomrát a kávé - leszokni róla pedig nem feltétlen könnyű, főleg sok-sok év mindennapi fogyasztása után. A savasságot enyhítendő, ezt az olcsó alapanyagot kell csak belekeverned a kávédba, hogy kíméld a gyomrod!

A kávé sajnos nem feltétlen a gyomor legjobb barátja, hiszen savasságával fokozhatja a gyomor savtermelését, főleg az erre hajlamosoknál. Ha viszont egyelőre nem vagy tőle kifejezetten rossszul, csak azt érzed, hogy elég, ha enyhítesz savasságán, akkor van egy jótanácsunk, amit fontolj meg!

Adj szódabikarbónát a kávédhoz, hogy ne marja a gyomrod

Egy olcsó hozzávalóra lesz csak szükséged: egy csipetnyi szódabikarbóna hozzáadásával, WC-re rohangálás és gyomorfájdalom nélkül elkortyolgathatod a kávédat!

Na de miben segít a szódabikarbóna?

A kávéérzékenység függ saját szervezetünk, emésztésünk állapotától, a bevitt koffein mennyiségétől, illetve attól, hogy mennyire savas az adott kávé, vagy hogy szervezetünk hogyan tolerálja a koffeint magát.

Mivel a kávéban különféle savak szabadulnak fel, amikor lefőzzük, ez megemelkedett gyomorsavszintet eredményez, ami gyomorpanaszokhoz, a reflux tüneteihez, például mellkasi fájdalomhoz, hányingerhez is vezethet. Ilyenkor segíthet a szódabikarbóna!

A lúgos kémhatású szódabikarbóna a kávé általános pH-ját semlegesebb szintre hozza, emellett általában véve segíthet a gyomorsav semlegesítésében.

Próbáld ki legközelebb, ha kávézol!

Forrásunk volt.


Imádsz kávézni? Akkor ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...