Az ok, ami miatt inkább ne igyál kávét délután

Ha te is imádod a délutáni kávézgatást, akkor van egy rossz hírünk: lehetséges, hogy le kell mondj róla, mert az alvásod láthatja kárát.

Egy délutáni kávé látszólag remek löketet adhat a nap második részéhez, azonban egyáltalán nem biztos, hogy jót tesz a szervezetednek, hiszen megzavarhatja a melatonin-termelésedet.

Az ok, ami miatt ne igyál kávét 14 óra után

A melatonin az a hormon, mely a pihentető és nyugodt alvásért felel. Észrevétlenül felügyeli az alvási szakaszokat, és jelzi a testnek, mikor érkezett el a lefekvés vagy éppen az ébredés ideje.

Persze a melatonintermelést az is befolyásolja, mikor mész el aludni. A különböző tanulmányok szerint ugyanis a koffein akár 6 órával az elfogyasztása után is képes megzavarni az alvást. Tehát, ha például este 10 körül mész lefeküdni, akkor délután 4-ig nyugodtan elfogyaszthatsz még egy kávét.

 Forrásunk volt.


Még több kávé:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...