Ha igazán retró húsvétot ülnél, Kati szelet legyen az asztalon!

Egy vérbeli retró őskövület ez a sütemény, a jelző minden pozitív és negatív hozadékával együtt: házias, nosztalgikus, tömény, cukorsokkos. Az ikonikus Kati szelet pont tökéletes lesz húsvétra, ha nagy vendégsereget kell édességgel ellátni, nézzük hát a receptjét!

Minden háziasszony álma, hogy egyszer olyan jót süssön, olyan istenit alkosson, hogy az adott süteményt vagy egyéb fogást róla nevezze el az utókor. Biztos Kati is nagyon örült annak anno, mikor kakaós krémmel megkent, tojáshabbal fedett egyszerű omlós lapjai akkora sikert arattak – persze azt már nem sejthette, hogy később egy egész ország készíti majd lakodalmak, keresztelők és húsvétok megünneplésére a Kati szeletet. Pedig így történt, ma is gyakran készül a habos sütemény, ha jeles nap közeleg, még akkor is, ha maga a Kati szelet már nem teljesen találja a helyét a modern ízlés síkján. Sebaj, ennyi retró talán belefér!

Nézd meg galériánkban a Kati szelet elkészítésének lépéseit!

Itt a Kati szelet teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...