Kate Hudson elárulta kedvenc pesztójának receptjét

Kate Hudson elárulta, mi kedvenc házi pesztós tésztájának receptje, próbáljátok ki ti is, egészen egyszerű és gyors!

Kate Hudson szereti a változatosságot az életében, így azt is, ha az étrendje is tartogat izgalmakat. A kedvenc házi pesztóját is időről időre újravariálja, de van egy alap receptje, amit nemrégiben megosztott a rajongóival is.

A színésznő nagyon odafigyel az életmódjára: rendszeresen mozog, és az étkezéseit is alaposan megtervezi. Igyekszik friss alapanyagokból dolgozni, és amit csak lehet, maga készít el a konyhában. Így a pesztós tésztáját is maga csinálja a tésztától kezdve egészen a szószig.

Hozzávalók:

100 gramm teljes kiőrlésű liszt, só, 2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, fél csokor bazsalikom, 50 gramm reszelt parmezán sajt, fél marék fenyőmag, 50 ml extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

Közepes méretű tálban villával keverjük össze a lisztet és a sót. A liszt közepére csináljunk egy mélyedést, és öntsünk bele a már felvert tojásokat, majd keverjük addig, amíg összeáll tésztává. Ezután rakjuk egy deszkára, és gyúrjuk 4-5 percig. Csomagoljuk be a tésztát műanyag fóliába, és hagyjuk szobahőmérsékleten 30 percig állni. Közben turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe rakjuk bele a fokhagymát, és daráljuk apróra. Adjuk hozzá a bazsalikomot, a sajtot, a fenyőmagot, az olajat és sót, majd nagy sebességgel turmixoljuk simára, körülbelül 30 másodperc alatt.

Csomagoljuk ki a tésztát, majd nyújtsuk a lehető legvékonyabbra, és ha szükséges, adjunk hozzá lisztet, hogy ne tapadjon. Pizzavágó segítségével vágjuk a tésztát 1,5 centiméter széles csíkokra. Forraljunk fel egy nagy fazék vizet, majd rakjuk a tésztát a fazékba, apránként, hogy a szálak ne tapadjanak össze, és óvatosan keverjük össze, hogy elváljanak egymástól.

Főzzük a tésztát al dentére, körülbelül 5 perc alatt. A tésztát szűrjük le, és tegyük vissza a fazékba, majd keverjük össze a pesztóval. Kész is!

Forrásunk volt.

Címlapkép: Instagram


Még több sztárrecept:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...