Kate Hudson elárulta kedvenc pesztójának receptjét

Kate Hudson elárulta, mi kedvenc házi pesztós tésztájának receptje, próbáljátok ki ti is, egészen egyszerű és gyors!

Kate Hudson szereti a változatosságot az életében, így azt is, ha az étrendje is tartogat izgalmakat. A kedvenc házi pesztóját is időről időre újravariálja, de van egy alap receptje, amit nemrégiben megosztott a rajongóival is.

A színésznő nagyon odafigyel az életmódjára: rendszeresen mozog, és az étkezéseit is alaposan megtervezi. Igyekszik friss alapanyagokból dolgozni, és amit csak lehet, maga készít el a konyhában. Így a pesztós tésztáját is maga csinálja a tésztától kezdve egészen a szószig.

Hozzávalók:

100 gramm teljes kiőrlésű liszt, só, 2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, fél csokor bazsalikom, 50 gramm reszelt parmezán sajt, fél marék fenyőmag, 50 ml extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

Közepes méretű tálban villával keverjük össze a lisztet és a sót. A liszt közepére csináljunk egy mélyedést, és öntsünk bele a már felvert tojásokat, majd keverjük addig, amíg összeáll tésztává. Ezután rakjuk egy deszkára, és gyúrjuk 4-5 percig. Csomagoljuk be a tésztát műanyag fóliába, és hagyjuk szobahőmérsékleten 30 percig állni. Közben turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe rakjuk bele a fokhagymát, és daráljuk apróra. Adjuk hozzá a bazsalikomot, a sajtot, a fenyőmagot, az olajat és sót, majd nagy sebességgel turmixoljuk simára, körülbelül 30 másodperc alatt.

Csomagoljuk ki a tésztát, majd nyújtsuk a lehető legvékonyabbra, és ha szükséges, adjunk hozzá lisztet, hogy ne tapadjon. Pizzavágó segítségével vágjuk a tésztát 1,5 centiméter széles csíkokra. Forraljunk fel egy nagy fazék vizet, majd rakjuk a tésztát a fazékba, apránként, hogy a szálak ne tapadjanak össze, és óvatosan keverjük össze, hogy elváljanak egymástól.

Főzzük a tésztát al dentére, körülbelül 5 perc alatt. A tésztát szűrjük le, és tegyük vissza a fazékba, majd keverjük össze a pesztóval. Kész is!

Forrásunk volt.

Címlapkép: Instagram


Még több sztárrecept:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...