Közzétették Katalin és Vilmos esküvői tortájának receptjét

Annak idején egy igazán könnyen elkészíthető csokoládétortát választott a hercegi pár a nagy napra, amit mostantól te is elkészíthetsz, ugyanis nemrégiben közzétették a receptjét.

Diana és Károly herceg tortája után egy újabb királyi esküvő tortájába kóstolhatunk bele. Azonban ezúttal nem kell megküzdenünk és több ezer eurót fizetnünk érte, ugyanis a Royal Collection Trust megosztotta annak a tortának a receptjét, amit Katalin és Vilmos esküvőjén szolgáltak fel még 2011-ben. Vilmos kedvenc gyerekkori desszertjét kicsit átalakították, hogy tortaként is szuperáljon. Az eredmény pedig egy könnyen elkészíthető finomság lett, amit még sütni sem kell.

Hozzávalók a 8 szeletes torta piskótájához:

  • 22,5 dkg Rich Tea keksz – ez egy klasszikus, búzalisztből készült teakeksz, így bármilyen hasonlóval helyettesítheted
  • 11,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 11,5 dkg porcukor
  • 11,5 dkg apróra vágott étcsoki (minimum 53% százalékos kakaótartalommal)
  • 2 evőkanál meleg víz

Hozzávalók a csokiganache-hoz:

Elkészítés:

  • Egy 15 cm átmérőjű fém tortagyűrű oldalát és alját béleld ki sütőpapírral. Törd a kekszet apró darabokra, majd tedd félre.
  • A puha vajat és a porcukrot keverd addig, amíg egészen világos színre vált, és az állaga is nagyon krémes lesz, majd gőz felett olvaszd fel a csokoládét.
  • Ha felolvadt, akkor öntsd össze a vajat a cukorral, és alaposan keverd össze.
  • Jöhet a két kanál meleg víz és a kekszdarabok. Figyelj arra, hogy minden kekszdarabot bevonjon a csokoládémassza, majd öntsd a tortaformába.
  • Óvatosan, de határozott mozdulatokkal nyomkodd bele a masszát a formába, majd tedd be a hűtőbe 30 percre.
  • A ganache-hoz a tejszínt tedd egy serpenyőbe, és melegítsd fel.
  • Amikor látod, hogy már kezdene felforrni, szórd hozzá az étcsokit. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett addig forrald, míg a csoki teljesen elolvad.
  • Vedd ki óvatosan a formából a tortát, tedd rá egy rácsra, majd öntsd nyakon a ganache-sal úgy, hogy mindenhová jusson belőle.
  • Várd meg, míg kihűl, és tetszés szerint díszítsd csokiforgáccsal vagy gyümölccsel.

Még több a királyi családról:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...