Közzétették Katalin és Vilmos esküvői tortájának receptjét

Annak idején egy igazán könnyen elkészíthető csokoládétortát választott a hercegi pár a nagy napra, amit mostantól te is elkészíthetsz, ugyanis nemrégiben közzétették a receptjét.

Diana és Károly herceg tortája után egy újabb királyi esküvő tortájába kóstolhatunk bele. Azonban ezúttal nem kell megküzdenünk és több ezer eurót fizetnünk érte, ugyanis a Royal Collection Trust megosztotta annak a tortának a receptjét, amit Katalin és Vilmos esküvőjén szolgáltak fel még 2011-ben. Vilmos kedvenc gyerekkori desszertjét kicsit átalakították, hogy tortaként is szuperáljon. Az eredmény pedig egy könnyen elkészíthető finomság lett, amit még sütni sem kell.

Hozzávalók a 8 szeletes torta piskótájához:

  • 22,5 dkg Rich Tea keksz – ez egy klasszikus, búzalisztből készült teakeksz, így bármilyen hasonlóval helyettesítheted
  • 11,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 11,5 dkg porcukor
  • 11,5 dkg apróra vágott étcsoki (minimum 53% százalékos kakaótartalommal)
  • 2 evőkanál meleg víz

Hozzávalók a csokiganache-hoz:

Elkészítés:

  • Egy 15 cm átmérőjű fém tortagyűrű oldalát és alját béleld ki sütőpapírral. Törd a kekszet apró darabokra, majd tedd félre.
  • A puha vajat és a porcukrot keverd addig, amíg egészen világos színre vált, és az állaga is nagyon krémes lesz, majd gőz felett olvaszd fel a csokoládét.
  • Ha felolvadt, akkor öntsd össze a vajat a cukorral, és alaposan keverd össze.
  • Jöhet a két kanál meleg víz és a kekszdarabok. Figyelj arra, hogy minden kekszdarabot bevonjon a csokoládémassza, majd öntsd a tortaformába.
  • Óvatosan, de határozott mozdulatokkal nyomkodd bele a masszát a formába, majd tedd be a hűtőbe 30 percre.
  • A ganache-hoz a tejszínt tedd egy serpenyőbe, és melegítsd fel.
  • Amikor látod, hogy már kezdene felforrni, szórd hozzá az étcsokit. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett addig forrald, míg a csoki teljesen elolvad.
  • Vedd ki óvatosan a formából a tortát, tedd rá egy rácsra, majd öntsd nyakon a ganache-sal úgy, hogy mindenhová jusson belőle.
  • Várd meg, míg kihűl, és tetszés szerint díszítsd csokiforgáccsal vagy gyümölccsel.

Még több a királyi családról:

Címlapról ajánljuk

További cikkek