Kaszinótojás és mézes krémes - ezeket a recepteket szerettétek a legtöbben húsvétkor

Húsvéti receptjeink valósággal letarolták az egész országot. Mutatjuk, mik voltak legnépszerűbb ünnepi ételek.

Hány napnyi receptvideót néztek meg az ünnepi időszak alatt az olvasók? Hogyan lett Vas megye tiszteletbeli „új neve” a Kalácsok földje, vagy Heves megye a Sonkakirály? Többek között ez is kiderül a látványos infografikánkból:

A Central Digitális Médiához tartozó, piacvezető receptoldalunk és gasztromagazinunk különleges húsvéti rekordokkal büszkélkedhet, hiszen az ünnepi héten naponta átlagosan több mint 350 ezer egyedi látogató nézett meg minket, és a Digitális Közönségmérési Tanács adatai alapján összesen mintegy 10,3 millió oldalletöltést generáltak az oldalunkon.A videós tartalmak is népszerűek voltak, összesen 3600 órányi receptvideót néztek meg a látogatók.

Eközben 367 ezer alkalommal kerestetek rá valamilyen sonkareceptre, 479 ezerszer szerettek volna minél többet kihozni a húsvéti tojásból és 182 ezerszer töltöttek le kalácsrecepteket.

A legnépszerűbb húsvéti receptek 2019-ben:

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Mézes krémes

Ez egy tipikusan olyan sütemény, amit előre el kell készíteni. Fogyasztás előtt egy-két napot álljon a hűtőben, akkor lesz igazán puha a tésztája.

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Répatorta

Nem csak nyuszikáknak. Finom, puha piskóta. Fiúkkal érdemes csak fogyasztás után közölni az összetevőket :).

„Az összes nagy ünnepünk alkalmával jó látni és remek érzéssel tölti el a szerkesztőséget, hogy a mindennapi főzésen túl, amikor együtt vannak a családok, vagy közösen esznek, akkor is a Nosalty az első számú gasztro-oldal. Nálunk az olvasó az első, bármelyik platformon is keres, legyen az desktop, mobil, social vagy alkalmazás, mi receptekkel, tippekkel, trükkökkel és videós tartalmakkal segítünk minden korosztálynak. Ettől piacvezető a maga szegmensében a Nosalty!” – nyilatkozta Krankovics Béla, a Nosalty termékmenedzsere.

S hogy az egyes megyékben mi volt a legnépszerűbb ételtípus?

  • Jász-Nagykun-Szolnok megyéből szinte minden második recept valamilyen finom sütemény leírását tartalmazta,
  • míg Heves megyében a sonka (24%)
  • Fejérben pedig a tojás tarolt (27%),
  • kalácsra pedig arányaiban Vas megyében voltak a legkíváncsiabbak a húsvétra készülődők.

A húsvét növekedést hozott a gasztrotematikának, és oldalunk tovább erősítette gasztropiaci vezető pozícióját: a szegmensen belüli exkluzív elérése 45% lett.

A legnépszerűbb húsvéti receptek 2019-ben:

Húsvéti pástétom

Lajos Mari hibátlan és bombabiztos receptje egy régi Nők Lapjából. Amikor megláttam, kipróbáltam, azóta kötelező nálunk Nagyszombat este a húsvéti vacsorán. Remekül passzol hozzá ...

Boston krémes szelet

Ezzel a fajta süteménnyel szerettem volna kedveskedni egyik ismerősömnek, de mint kiderült, nem tudtam, mivel a nagy rohanásban úgyis az egész tönkrement volna. Szóval hogyha valakinek ...

Húsvéthétfőn kétszer annyi egyedi látogató böngészte a Nosaltyt, mint a piac második helyezett oldalát.

A receptek mellett idén is népszerűek voltak a magazinos tartalmak. A felhasználók kíváncsiak voltak a húsvéti Nagyiprojekt különkiadásra, Lajos Marival, a tökéletes húsvéti sonka titkára, a tojáspucolás praktikájára, valamint receptválogatásokra és egyéb hasznos húsvéti tanácsokra.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...