Magyar a világ első vak pizzakészítője – gratulálunk!

A magyar Karvai Sándor a világ első vak pizzakészítője, és már most győzedelmeskedett egy rangos versenyen. De az élet más területein is rekordokat döntöget!

A napokban számoltunk be arról, hogy újra Parma városában rendezték meg a pizza-világbajnokságot, ahol hatalmas sikert ért el Szabi, a pék. Az olaszországi városban megrendezett nívós pizza-világbajnokságon negyven országból összesen nyolcszáz versenyző, köztük huszonkét magyar vett részt idén. Ám egy másik nagy siker is született, ugyanis a magyar Karvai Sándor a világ első vak pizzakészítőjeként mérette meg magát a versenyen.

Karvai Sándor a 44. helyen végzett a versenyen / Fotó: TV2 pillanatkép

Karvai Sándor születése óta vak, de ő nem hagyja, hogy ez bármiben is megakadályozza őt! Kedvenc hobbijai közé tartozik például a motorozás és az autó- és kamionvezetés is. Sőt, több Guinness-rekordot is megdöntött már vakon vezetésből – számolt be a nagy hírről az nlc.hu.

Nemrég pedig elhatározta, hogy a világ első vak pizzasütőjeként indul a világhírű pármai pizza-világbajnokságon.

„A rangos pizzasütő versenyre való felkészülését és egyáltalán az indulási lehetőséget Kovács Lázár séf segítette, aki a 22 fős magyar csapat vezetőjeként Sándort is magával vitte a pizza hazájába" – írja a lap. A versenyt végül hatalmas sikerrel zárta Sándor, ugyanis pizzasütő partnerével, Sipos Dórival a 44. helyen végzett a „pizza a due” kategóriában.

Címlapfotó: TV2 pillanatkép

Forrásunk volt.


Ezek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...