Ez Karikó Katalin kedvenc magyar étele

Karikó Katalin Szegeden ünnepelte Nobel-díját, az eseményen pedig azt is elárulta, milyen gasztroélmény köti őt a városhoz.

Karikó Katalin nevét mára az egész világ ismeri, ugyanis a magyar tudós szinte a létező összes nagy kitüntetést elnyerte, köztük a legnagyobbat, a Nobel-díjat is. A neves elismerést természetesen megünnepelte, méghozzá idehaza, Szegeden, ahol egyetemi éveit töltötte az egykori József Attila Tudományegyetemen, ma Szegedi Tudományegyetemen.

Ez Karikó Katalin kedvenc magyar étele

Karikó Katalin beszédet is mondott a neki szervezett eseményen, ahol megosztotta egyik jelentős gasztroélményét.

Amikor felvételizni jöttem 1973-ban, elmentem a Hági étterembe, a platánfák alatt megettem egy hideg, tejfeles meggylevest, és megígértem, ha fölvesznek, akkor minden évben visszajövök egy hideg, tejfeles meggylevesért

- mesélte.

Ha esetleg te is megkívántad a meggylevest, íme néhány remek recept:

Mennyei meggyleves

A meggyleves az egyik kedvenc gyümölcslevesünk, savanykás ízvilágával kellemesen frissítő tud lenni a forró nyári napokon.

Tökéletes meggyleves

Egy könnyen és gyorsan elkészülő tavaszi-nyári leves, amit pár hozzávalóból az asztalra varázsolhatunk. Készíthető friss meggyből, ahogy befőttből és fagyasztott gyümölcsből is.

Jéghideg sültmeggy-leves

A meggyleves örök nyári kedvenc, én magam is nagyon szeretem, persze a bennem élő leállíthatatlan alkotó vágy nem hagyja, hogy ne csináljak vele valami izgalmasat. Például a sütőben.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...