A karfiollal főzés általában arról szól, hogy valami egyszerűt szeretnénk készíteni, gyorsan és (régen) olcsón. A morzsával és tejföllel rakott étel, a szintén tejfölös leves vagy a klasszikus rántott zöldség csak néhány példa arra, hogy hogyan használjuk a karfiolt, lássuk be, unalmasan. Ha valami izgalmasabbat és az őszi időre melengetőbbet keresünk, akkor ne keressünk tovább: itt van négy fantasztikus étel, amit megváltoztatja majd a véleményünket a karfiolról.
Először jöjjön egy kis ízelítő és kedvcsináló összeállítás a karfiolos finomságokból. Melyik kell a legjobban?
A krémleves, ami karfiolos, currys és kókusztejes is egyszerre: egy ilyen szépen alliteráló étel csak isteni lehet, nem? A fűszer és a tej is csodálatosan illeszkedik a zöldséghez, a végeredmény pedig egy olyan leves, ami nehezen feledhető.
Egészítsük ki a jóságot valamilyen pirított maggal és aprított zöldfűszerrel. Esős napokon kötelező.
Igen, tésztaszósz is készülhet a karfiolból: ehhez a vegán, carbonara ihlette spagettihez például pont erre van szükség. A selymes szósz mellé ropogós kenyérmorzsa is társul, amit a főétel tetejére szórhatunk. Tésztás napok megmentője, karfiolból.
A karfiolt egészben megsütni egy igen izgalmas projekt. Ugyan kell hozzá némi idő, megfelelő mennyiségű türelem, és kellő fűszerezés, azonban abszolút megéri a fogás elkészítése.
Rizskörettel, salátával vagy egyszerűen humusszal tálalva laktató fogás válhat belőle, ami akár egy nagy, ünnepélyes, vasárnapi ebéd rivaldafényét is magához ragadhatja.
Szinte steakekként kerülnek a tálra a karfiolszeletek: kellemesen megpirulva, enyhén karamellizálódva, ami kihoz belőlük valami egészen hihetetlen vonalat. Ezt pedig tovább fokozza az alatta terjengő krémes tahiniszósz: együtt a kettő verhetetlen párost alkot.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További ínyenc recepteket, ételeket találhatsz itt: