4 különleges karfiolos fogás, amivel boldogíthatod magad ősszel

A karfiol nem mindenki kedvence, és abszolút nem egy olyan alapanyag, amiről a komfortos őszi ételek jutnak eszünkbe. Pedig erre is képes a fehér zöldségrózsa, lássunk 4 nagyon jó példát!

A karfiollal főzés általában arról szól, hogy valami egyszerűt szeretnénk készíteni, gyorsan és (régen) olcsón. A morzsával és tejföllel rakott étel, a szintén tejfölös leves vagy a klasszikus rántott zöldség csak néhány példa arra, hogy hogyan használjuk a karfiolt, lássuk be, unalmasan. Ha valami izgalmasabbat és az őszi időre melengetőbbet keresünk, akkor ne keressünk tovább: itt van négy fantasztikus étel, amit megváltoztatja majd a véleményünket a karfiolról.

Először jöjjön egy kis ízelítő és kedvcsináló összeállítás a karfiolos finomságokból. Melyik kell a legjobban?

A selymes leves

A krémleves, ami karfiolos, currys és kókusztejes is egyszerre: egy ilyen szépen alliteráló étel csak isteni lehet, nem? A fűszer és a tej is csodálatosan illeszkedik a zöldséghez, a végeredmény pedig egy olyan leves, ami nehezen feledhető.

Egészítsük ki a jóságot valamilyen pirított maggal és aprított zöldfűszerrel. Esős napokon kötelező.

Az izgalmas tészta

Igen, tésztaszósz is készülhet a karfiolból: ehhez a vegán, carbonara ihlette spagettihez például pont erre van szükség. A selymes szósz mellé ropogós kenyérmorzsa is társul, amit a főétel tetejére szórhatunk. Tésztás napok megmentője, karfiolból.

Az egyben sült

A karfiolt egészben megsütni egy igen izgalmas projekt. Ugyan kell hozzá némi idő, megfelelő mennyiségű türelem, és kellő fűszerezés, azonban abszolút megéri a fogás elkészítése.

Rizskörettel, salátával vagy egyszerűen humusszal tálalva laktató fogás válhat belőle, ami akár egy nagy, ünnepélyes, vasárnapi ebéd rivaldafényét is magához ragadhatja.

Az egyszerűen izgalmas

Szinte steakekként kerülnek a tálra a karfiolszeletek: kellemesen megpirulva, enyhén karamellizálódva, ami kihoz belőlük valami egészen hihetetlen vonalat. Ezt pedig tovább fokozza az alatta terjengő krémes tahiniszósz: együtt a kettő verhetetlen párost alkot.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További ínyenc recepteket, ételeket találhatsz itt:

Legújabb receptek

Nemzeti macaron (fehér csokis-epres)

Magyarországon kevésbé elterjedt, de nekem a svájci habcsókos módszer nagyon bevált a macaronok készítésekor! Nem annyira professzionális, mint az olasz módszer, viszont sokkal biztosabb ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!