4 különleges karfiolos fogás, amivel boldogíthatod magad ősszel

A karfiol nem mindenki kedvence, és abszolút nem egy olyan alapanyag, amiről a komfortos őszi ételek jutnak eszünkbe. Pedig erre is képes a fehér zöldségrózsa, lássunk 4 nagyon jó példát!

A karfiollal főzés általában arról szól, hogy valami egyszerűt szeretnénk készíteni, gyorsan és (régen) olcsón. A morzsával és tejföllel rakott étel, a szintén tejfölös leves vagy a klasszikus rántott zöldség csak néhány példa arra, hogy hogyan használjuk a karfiolt, lássuk be, unalmasan. Ha valami izgalmasabbat és az őszi időre melengetőbbet keresünk, akkor ne keressünk tovább: itt van négy fantasztikus étel, amit megváltoztatja majd a véleményünket a karfiolról.

Először jöjjön egy kis ízelítő és kedvcsináló összeállítás a karfiolos finomságokból. Melyik kell a legjobban?

A selymes leves

A krémleves, ami karfiolos, currys és kókusztejes is egyszerre: egy ilyen szépen alliteráló étel csak isteni lehet, nem? A fűszer és a tej is csodálatosan illeszkedik a zöldséghez, a végeredmény pedig egy olyan leves, ami nehezen feledhető.

Egészítsük ki a jóságot valamilyen pirított maggal és aprított zöldfűszerrel. Esős napokon kötelező.

Az izgalmas tészta

Igen, tésztaszósz is készülhet a karfiolból: ehhez a vegán, carbonara ihlette spagettihez például pont erre van szükség. A selymes szósz mellé ropogós kenyérmorzsa is társul, amit a főétel tetejére szórhatunk. Tésztás napok megmentője, karfiolból.

Az egyben sült

A karfiolt egészben megsütni egy igen izgalmas projekt. Ugyan kell hozzá némi idő, megfelelő mennyiségű türelem, és kellő fűszerezés, azonban abszolút megéri a fogás elkészítése.

Rizskörettel, salátával vagy egyszerűen humusszal tálalva laktató fogás válhat belőle, ami akár egy nagy, ünnepélyes, vasárnapi ebéd rivaldafényét is magához ragadhatja.

Az egyszerűen izgalmas

Szinte steakekként kerülnek a tálra a karfiolszeletek: kellemesen megpirulva, enyhén karamellizálódva, ami kihoz belőlük valami egészen hihetetlen vonalat. Ezt pedig tovább fokozza az alatta terjengő krémes tahiniszósz: együtt a kettő verhetetlen párost alkot.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További ínyenc recepteket, ételeket találhatsz itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...