Körte, karamell és túró alkot tökéletes triót ebben az őszi pitében

Ha annyira elkap minket az őszies hangulat, hogy egy falatba sűrítve szeretnénk megízlelni a lombhullás, a ködös táj, a csodás színek és az otthon kuckózás együttes élményét, az évszak esszenciáját, akkor készítsük el az alábbi körtepitét, ugyanis minden morzsája képes erre.

Léteznek bizonyos sütemények, amelyek nemcsak ízeket, aromákat és textúrákat képesek átadni, hanem velük együtt emlékeket ébresztenek fel, álmokat váltanak valóra, hangulatokat idéznek meg...az ízek világán túlnyúló hatalmuk van. Az olyan őszi klasszikusok mellett, mint az almás rétes vagy a sütőtökpite, idén érdemes lehet új jövevényekkel is próbálkozni, hátha azok is hozzák majd a lombhullató hangulatot. A most következő körtepitében több faktor is azért dolgozik, hogy a sütemény a lehető legősziesebbé válhasson minden édességek közül: az omlós tészta, az otthon ízét felidéző túrókrém, a szezon kincseiként ragyogó lédús körték és a gazdag karamellszósz egyaránt. Ne habozzunk hát, tegyük a lehető leghangulatosabbá az őszi hónapokat a karamellás-túrós körtepitével!

Nézd meg galériánkban a karamellás-túrós körtepite elkészítésének furfangjait!

A karamellás-túrós körtepite teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zamatos recept itt vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...