Körte, karamell és túró alkot tökéletes triót ebben az őszi pitében

Ha annyira elkap minket az őszies hangulat, hogy egy falatba sűrítve szeretnénk megízlelni a lombhullás, a ködös táj, a csodás színek és az otthon kuckózás együttes élményét, az évszak esszenciáját, akkor készítsük el az alábbi körtepitét, ugyanis minden morzsája képes erre.

Léteznek bizonyos sütemények, amelyek nemcsak ízeket, aromákat és textúrákat képesek átadni, hanem velük együtt emlékeket ébresztenek fel, álmokat váltanak valóra, hangulatokat idéznek meg...az ízek világán túlnyúló hatalmuk van. Az olyan őszi klasszikusok mellett, mint az almás rétes vagy a sütőtökpite, idén érdemes lehet új jövevényekkel is próbálkozni, hátha azok is hozzák majd a lombhullató hangulatot. A most következő körtepitében több faktor is azért dolgozik, hogy a sütemény a lehető legősziesebbé válhasson minden édességek közül: az omlós tészta, az otthon ízét felidéző túrókrém, a szezon kincseiként ragyogó lédús körték és a gazdag karamellszósz egyaránt. Ne habozzunk hát, tegyük a lehető leghangulatosabbá az őszi hónapokat a karamellás-túrós körtepitével!

Nézd meg galériánkban a karamellás-túrós körtepite elkészítésének furfangjait!

A karamellás-túrós körtepite teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zamatos recept itt vár:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...