11 ízes és gazdag karalábéleves, ami pont jó lesz nyárzárónak

Nem kifejezetten szezonális zöldség a karalábé (legalábbis egész évben vehetünk belőle), mégis van egy belőle készített fogás, ami kifejezetten napfényes hangulatú: ez pedig nem más, mint a karalábéleves. Főzzünk egy utolsót, amíg még tehetjük!

Ha eddig hagytuk eltelni a nyarat anélkül, hogy karalábéleves került volna az asztalra, akkor kapjuk össze magunkat, és irány a piac, hogy még gyorsan beszerezhessük a gumózöldség nyárias, zsengébb és harsányabb darabjainak egyikét. Ha pedig már egyszer ott vagyunk, pakoljuk meg a kosarat a legfinomabb zöldségekkel, hogy a belőlük főzött karalábéleves tényleg, de tényleg isteni legyen.

  1. 1.

    Karalábéleves

  2. 2.

    Tejszínes karalábé-krémleves

  3. 3.

    Ázsiai karalábéleves csirkével

  4. 4.

    Karalábéleves krumpligombóccal

  5. 5.

    Tejfölös karalábéleves zöldségekkel és vajgaluskával

  6. 6.

    Karalábéleves kapros túrógombóccal

  7. 7.

    Citromos karalábéleves

  8. 8.

    Zöldfűszeres karalábéleves

  9. 9.

    Fehérboros karalábélevél-leves sonkával

  10. 10.

    Nyers karalábéleves spenóttal

  11. 11.

    Karalábélevél-krémleves

Még több isteni karalábéleves vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...