Drága mulatság, ha a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban ennél

Alig pár napja annak, hogy elstartolt a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, de már arról szólnak a hírek, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki a karácsonyi fényekben való gyönyörködésen kívül enni is szeretne.

Igazi horror árakról érkeztek hírek a napokban megnyitott Vörösmarty téri karácsonyi vásárból, ahol akad olyan magyar étel, ami 10 ezer forintba kerül. Való igaz viszont, hogy a lacikonyháknak 1500 forintért napi menüt kell biztosítaniuk a hazai vásárlóknak, írja a Pénzcentrum cikke.

Ilyen árak várnak ránk idén a budapesti karácsonyi vásárban

4500 a lángos, 5500 a kolbász és 10 ezer a csirkepaprikás

A lenti TikTok-videóból derült ki, hogy a november 17-én, pénteken megnyitott karácsonyi vásárban 4500 forint a csirkés, disznóhúsos lángos, 5500 forint a mangalicakolbász, a lazacsteak pedig 7900 forintba kerül.

Az egyik legmegdöbbentőbb árcédulát azonban a buciban tálalt csirkepaprikás kapta, amely 10.400 forintba kerül. Igaz jár hozzá savanyúság is...

@felelemetterme A karácsonyi vásár és az árak #budapesthungary #drága #karácsonyivásár #botrányos #vendéglátás ♬ eredeti hang - ꜰÉʟᴇʟᴇᴍÉᴛᴛᴇʀᴍᴇ

Ha valaki inkább töltött káposztát enne, akkor az 7000 forintba kerül, a saslik 5000, a rétes pedig 1800. Utóbbinál előfordulhat, hogy további 400 forintot számít fel az árus, hogy becsomagolja az édességet. 10 deka sült gesztenye továbbá 2500 forintba kerül. „A forró tea 1000 forint, a forró csoki 2200 forint, egy pohár forralt bor pedig 1350 forintba kerül" – emeli ki az oldal.

A turisták kedvence a kis bográcsos gulyásleves

Az egyik lacikonyha vezetőjének elmondása alapján idén rendkívül népszerű fogás a gulyás, ami 4500 forint műanyag tálban, asztali kis bográcsban pedig 8500 forintba kerül, melyet emlékbe haza lehet vinni. Utóbbi a turisták nagy kedvence! Ami pedig az 1500 forintos napi menüt illeti, nos, csirkeragut lehet enni parázsburgonyával.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...