10 gyönyörűséges karácsonyi teríték más és más stílusban

Ha idén mindenképpen hangsúlyt fektetnél a családi karácsonyi ebéd illetve vacsora terítékére is, akkor innen inspirálódj! Többféle stílust is mutatunk.

Annyi tennivaló van az ünnepi időszakban a karácsonyi menü megtervezésétől kezdve egészen a tökéletes ajándékok megtalálásáig, hogy nem szabad hagynunk, hogy a karácsonyi teríték stílusának kitalálása is leterheljen minket. Elvégre ez a minőségi családi időtöltés és a vidám ünnepségek időszaka.

Idén a teríték se maradjon ki a dekorációból!

Az ünnepi asztal gondos odafigyeléssel történő díszítése egyszerű módja annak, hogy egy kis extra szeretetet mutassunk vendégeink felé. Végtelen sok lehetőség rejlik a karácsonyi terítékben, akár villásreggelit, akár családi vacsorát szervezünk.

Farmhangulat

Nincs szükség ünnepi porcelánra, idén vegyük kényelmesebbre a figurát. A kockás szalvéták megteremtik a farmstílust, főleg, ha ülőpárnák helyett pokrócokra ülünk. A díszítéshez használjunk vörös, illetve zöld színt, és spékeljük meg az ünnepi asztalt gyertyákkal, fenyőágakkal.

Kockás szalvéta, erdei fenyő, gyertyák - csak rusztikusan!

Karácsonyi csoda

A semleges színek és természetes anyagok skandináv hangulatot idéznek. Játsszunk a fa, a fehér és a fenyőzöld árnyalataival, mintha egy hófödte erdőben lennénk.

Skandináv letisztultság

Cukorvarázs

A díszítéshez használjunk klasszikus karácsonyi cukorkaszíneket, amiket feldobhatunk tűlevelekkel és bogyókkal. Készítsünk mini karácsonyfákat úgy, hogy piros és zöld papírból kivágjuk, majd szétszórjuk őket az étkezőasztalon. A legjobb az, ha még a szívószálak is piros-fehér színben pompáznak. Ha szeretnénk ötletes ajándékkal meglepni vendégeinket, akkor formázzunk szívecskéket tányéronként két-két botnyalókából.

Gyermeki, színes, kislányos teríték

Vissza a természetbe

Ki mondta, hogy az ünnepi asztalnak klasszikus díszekben kell pompáznia? Angyalkák és piros-zöld színek helyett inkább varázsoljunk egy téli erdőt asztalunk közepére.

A gyertyák és a műszőrmés székpárnák egyenesen a vikingkori Skandináviáig röpítenek minket.

Erdei hangulat

Karácsonyi csokor vagy koszorú

Amennyiben nem szeretünk túlzásokba esni a karácsonyi dekorációt illetően, bőven elég, ha csak egy szép, terebélyes karácsonyi csokrot állítunk az ünnepi asztal közepére, természetesen egy szép terítő fölött. A gyertyákat azért így se felejtsük el – költözzön szívünkbe a fény.

Egyszerű teríték karácsonyi koszorúval

Fa

A friss növények, a fa tányéralátétek, a nagy fenyőtobozok és a zöldre színezett üveg lenyűgöző, erdő ihlette jelenetet varázsolnak. Ne törjük meg a harmóniát mintás asztalterítővel, inkább egy vászonból készült darabot válasszunk.

Átlátszó, karácsonyi színű üvegek

Karácsonyfa

Lepjük meg vendégeinket ezzel az egyszerű, de mégis lenyűgöző karácsonyfa formájú szalvéta-dekorral. Akár hisszük, akár nem, nagyon könnyű elkészíteni, csak néhány nagy vászonszalvétára van szükségünk.

Hajtogass karácsonyfaalakú szalvétát!

Gyertyák

A csengők hangja azt jelzi, hogy ismét itt van a karácsony! Öltöztessük fel ünnepi asztalunkat harangokra emlékeztető, fényes gyertyatartókkal, és futtassunk végig a közepén egy égősort is.

Ne spóroljunk a gyertyákkal!

Girland

Egy igazi fenyőágakból készült friss, illatos girland, piros bogyókkal és izzó gyertyákkal – ez az elegáns kombináció egyszerű, mégis minden hozzávalót tartalmaz egy vidám, ünnepi összejövetelhez.

A piros szín mindig telitalálat

Covid-biztos

Ha nincs túl hideg, és szeretnénk biztonságosan megtartani a családi összejövetelt, akkor akár a szabadban is megteríthetünk.

Készüljünk meleg takarókkal és lehetőleg kevés elérhető távolságban lévő díszítőelemmel, hogy nagykabátban és kesztyűben se akadjunk beléjük.

Középen persze elhelyezhetünk néhány díszt, de ebben az esetben inkább a terítőre és az asztali futóra koncentráljunk.

Kint is ünnepelhetünk, de legyen nálunk sok-sok meleg takaró!

Forrásaink voltak.


Még több lakberendezés itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...