Karácsonyi reggelik

Végre ráérősen reggelizhetünk! Kivéve persze ha már reggel a konyhában tüsténkedünk az ünnepi ebéd miatt - íme néhány ötlet arra az esetre, ha mégis kényeztetnénk magunkat.

A hétköznapok mindig rohanósak, a hétvégéket pedig sokszor elviszik a hét közben halasztgatott, vagy el nem intézett dolgok. Ünnepek idején végre lelassítunk kicsit, befelé fordulunk, pihenünk, a családunkkal lehetünk. Ilyenkor az együtt töltött idő, a nagy közös étkezések és természetesen az ételek kerülnek a középpontba. Szívünknek kedves, megörökölt receptek, évek során tökéletesített fogások, és elképesztő desszertek váltják egymást a fehér abroszon.

Omlós fahéjas csiga

Az ünnepi reggeliknek is megvan a maga varázsa, ilyenkor bármit szabad, semmi sem tilos, még az év másik 363 napján diétázók is kiengednek egy kicsit. Dőzsölhetünk, akár még pezsgőzhetünk is, a lényeg csak annyi, hogy az évnek ezen a pár napján legyünk nagylelkűek önmagunkhoz és a családunkhoz is, mert megérdemlik, megérdemeljük. Készítsük együtt az ételeket, legyen a konyhában töltött idő is egy közös program része. De a legfontosabb, hogy élvezzük ki ezeket a perceket és a közösen elfogyasztott finom falatokat.

Nézzük, mi milyen ételeket készítenénk szívesen karácsony reggelén.

Édes

Csokis gofri

Névnapomra egy gofrisütővel leptek meg kedves munkatársaim. Nagyon jó hasznát veszem, mert ha sürgősen csillapítani szeretném nasi-vágyamat, ripsz-ropsz nekiállok, és valóban percek ...

Sós

Reggeli sós palacsintatorony

A fiúk füvet nyírtak. Édespapa és jóuram nekiláttak a nem kis méretű pázsit megritkításának, kellett előtte egy kiadós reggeli. Nem mindig vagyok híve a 12 tojásos, kolbászos ...

Tojás

Aszalt paradicsomos-feta salsás omlett

A blogom olvasói egy FB-os szavazáson ezt a receptet kérték. Így hát veletek is megosztom. Vasárnaponként általában valamilyen brunch vagy ahhoz hasonló reggelire elkészíthető ...

Gombás-szalonnás omlett

Nyugisabb reggeleken szeretek kicsit több időt tölteni a reggeli elkészítésével. Egy finom kis omlett, és már jól indul a nap.

Krém

Tojáskrém

Gyermekkorom régi kedvence. Minden hétvégén azzal nyúztam az Anyukámat, hogy tojáskrémet készítsen reggelire. Szegény ráunt egyhamar a tojáskrém mániámra és inkább megtanította, ...

Körözött ahogy Glaser készíti

A körözöttet kicsumázott húsos zöldpaprikába is tölthetjük, amit a hűtőben megdermesztünk, majd karikákra vágva tálaljuk. A körözöttet ízesíthetjük őrölt borssal, meg zúzott ...

Lélekmelegítő forró csoki

Muffin

Almás-fahéjas muffin diómorzsával

Én már november eleje óta teljesen télies hangulatban vagyok, különösen amikor elkezdett illatozni a fahéjas alma illat a sütőből. Egyszerű (3 lépésben összefoglalható), finom, puha ...

Lekvár

Fűszeres narancslekvár

A receptet egy Dr. Oetkeres receptfüzetben találtam, csak az arányokat módosítottam kicsit, és került bele egy csipetnyi gyömbér is. Karácsonyi gasztroajándékként került a családban a ...

Fűszeres szilvalekvár

Semmi ördöngösség nincsen benne, kezdők is bátran kipróbálhatják, nálam ez a recept a favorit. Kb. másfél liter lekvár lesz belőle.

Konyakos fügedzsem

Annyira finom lett a múltkor készített fügelekvár, hogy elhatároztam még egy adaggal készítek. Ezúttal egy kis konyakkal nyakon öntve főztem a fügét, és hagytam benne nagyobb ...

Frissen sült

Croissant chloedejonge konyhájából

Sokáig nem mertem belefogni, de egyik kedvenc blogomon, a Top with cinnamon-on találtam egy nagyon részletes leírást, és elkészítettem. Nagyon időigényes, de nem kifejezetten bonyolult. ...

Sonkás csiga

A megmaradt húsvéti sonka "eltüntetése" történhet így is:-). Az ötlet és az alaprecept Zsuzsitól, aki főz.

Sajtos-vajas kifli

Jól bevált kelttészta alapreceptem (amit a kakaós csigához használok) alapján készítettem, sós változatban. Igazi vendégváró finomság. Ebből a mennyiségből 32 db nagyobb kifli ...

Kalács

Mákos és kakaós kalács nálunk

Nekünk ez a KALÁCS, Nagybetűkkel! Bár sokáig én voltam otthon a renitens újító, és állandóan kísérletezgettem különféle tésztákkal, most a felnőttéválás küszöbén, rá ...

Kenyér

A legjobb persze egy kis bejglit vagy zserbót majszolni egy pohár tej vagy ne adj isten tojáslikőr mellé. Boldog karácsonyt mindenkinek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...