Áraszd el karácsony illattal az otthonod – Csak ez kell hozzá

Mindjárt itt a Karácsony, az ünnepi hangulathoz pedig nemcsak a színes dekorációk és a fényfüzérek, hanem a karácsonyi illatok is hozzátartoznak.

Ki ne szeretné, amikor forraltbor-főzés vagy mézeskalácssütés közben az egész lakást karácsonyi illat árasztja el? Ha nem akarsz minden nap sütni-főzni, vagy drága illatgyertyákat vásárolni, a párologtató edény segít, hogy állandó legyen a karácsonyi illat az otthonodban.

TikTokon imádják ezt a módszert, amivel te is karácsony illatot tudsz varázsolni az otthonodba

Mi az a párologtató edény?

A párologtató edények idén ősszel reneszánszukat élik – legalábbis a TikTokon biztos. Ha nem akarunk folyton gyertyát gyújtani vagy mesterséges illatosítókat használni, a párologtató edények biztonságos és környezetbarát megoldást jelentenek, sőt aromaterápiaként is alkalmazhatók.

Az módszer egyszerű és nagyszerű: különböző gyümölcsöket és fűszereket forralunk fel egy nagy lábos vízben, az elpárolgó folyadék pedig csodás illatokkal fogja elárasztani az otthonunkat. A forró gőz felett akár inhalálhatunk is, ami kiváló módszer a légutak tisztítására.

Így készítsd el saját párologtató edényed

@_forthehome This is the most fragrant simmer pot I’ve made! Definitely a new favorite. The lemon is just👌🏼🍋😍 so good! Ingredients and directions in the comments. 💛 #simmerpot #simmerpotrecipes ♬ Butterflies - Piano Sonata - Tony Anderson

Ha szeretnénk minél környezettudatosabbak lenni, első lépésként gyűjtsük össze a kidobásra ítélt narancs- és citromhéjat, sőt a főzéshez egyszer már felhasznált fahéjrudakat és szegfűszegeket is újra felhasználhatjuk. Egy kis fazékban forraljunk vizet, majd adjuk hozzá a gyümölcsöket és fűszereket. Ha igazi karácsonyi, mézeskalácsos illatot szeretnénk, használjunk narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget, gyömbért, csillagánizst és, ha van kéznél, néhány fenyőhajtást is dobhatunk a fazékba. Felkarikázott narancsot, citromot és almát is hozzáadhatunk, ha gyümölcsösebb illatra vágyunk.

Néhány percig forraljuk a fazék tartalmát, majd kapcsoljuk alacsony fokozatra a tűzhelyet. Ha a folyadék túlságosan elpárologna, adjunk hozzá vizet, majd forraljuk újra a főzetet.

Bár sokan a tűzhelyen tartják a párologtató edényt, biztonságosabb és energiatakarékosabb módja a párologtatásnak, ha a bekapcsolt radiátorra vagy kandallóra, cserépkályhára helyezzük az edényt. 2-3 napig nyugodtan használjuk ugyanazt a párologtatót, a fűszerek és gyümölcsök illata sokáig intenzív marad.

A párologtató edény készítésének nincsenek szabályai. Tedd bele a kedvenc fűszereidet, gyümölcseidet és mostantól mindig kellemes illatok járják majd át az otthonod.

Forrásunk volt.

Szerző: Kremmer Magdi


Még több ünnepi készülődős cikket olvashatsz:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az italkülönlegesség gyógyítja a testet: a Lidlben is megtalálod

Pár évvel ezelőtt már mi is felfigyeltünk a kombuchára, ami egyfajta gasztroőrületként jelent meg. Az utóbbi időben ismét feltörekvőben van ez a csodaital, mert számos jótékony hatása van a testre, ráadásul ízélménynek sem utolsó. A Lidlben most igen jó áron juthatunk hozzá, ha elég gyorsak vagyunk.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...