10 ötletes és egyedi karácsonyfa, ha idén másképp díszítenél

Ha a hagyományos karácsonyfa mellett idén kipróbálnál valami mást is, inspirálódj a legszebb díszítésekből! 

Ha nemcsak a fádat, hanem a lakást is szeretnéd egyedi módon feldíszíteni, akkor válassz olyan megoldást, ami nem jön veled szembe minden vendégségben. Készítsd el te magad a karácsonyfádat!

Izzósorokból igazán hangulatos karácsonyfa formát alakíthatsz ki. Apró szögekre akaszd fel az izzósort, és formázz fenyőfa alakot. A díszítéshez használj olyan díszeket, amiket a fenyőfára is tennél.

Egy egyszerű létra is lehet az ünnep része. Egy égősorra, damilra és néhány díszre van csak szükséged, hogy elkészítsd az egyik legötletesebb karácsonyfát. Barkácsrajongóknak kötelező!

Ha az elegáns stílust szereted, ez a fa neked való: a fehér és arany színeket vegyítve, valamint meleg fényű izzósort használva igazán fényűző, és egy cseppet sem hétköznapi karácsonyfát kreálhatsz.

Bármiből elkészítheted a karácsonyfádat! Elég csak a körvonalat halványan megrajzolnod, majd kisebb-nagyobb rénszarvas, csillag, fenyőfa, valamint különböző gömbformákból rakd ki a fádat.

Tény, ehhez az alkotáshoz jó adag elszántság, és még több gyakorlat szükséges, de a végeredmény lenyűgöző. Ha nem szeretnéd kihagyni az üveg karácsonyfát - és nem félsz használni a fúrót - ennek a fának egy egyszerűbb formáját is elkészítheted a kép alatti videó alapján.

Ki mondta, hogy a fenyőfa törzsének befaragásával kell elmennie az időnek? Helyette íme egy „örökzöld”: a fenyő girland egy egyszerű égősorral is csodásan fest.

Ez a fa úgy néz ki, mint az igazi karácsonyfa kétdimenziós mása. A fenyő girlandból kialakított fára ugyanúgy feltűzheted a díszeidet, csak kevesebb helyet foglal.

Ha a natúr, letisztult formákat szereted, akkor ez a fa tetszeni fog. A fehérre festett fadarabok, valamint a tetejükre ragasztott moha, és a díszítéshez használt tobozok természetközelivé teszik a hangulatos fát.

Még mindig fa: kreatív megoldás lécekből. A natúr fához tökéletesen illik az arany, a bronz , a fehér és a meleg fények.

Rusztikus hatást szeretnél elérni? Ennél naturálisabb karácsonyfa alternatívát nem tudunk elképzelni. Készítsd el a képen látható fát kisebb változatban: egy vázra lesz szükséged, amire drótkarikákat erősítesz, és a kisebb-nagyobb gallyakat madzaggal hozzákötözöd. A fadarabok rögzítéséhez ragasztót is használj!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...