13 ünnepi fogás, amivel meglepheted a vegetáriánus barátokat

A karácsonyi vacsora egyszerre jelent hagyományt, jól ismert ételeket, azonban mindezekbe néha-néha befigyelhet egy kis újdonság is. Például a vegetáriánus barátaink kedvéért. És nem is kell olyan messzire nyúlnunk ezekért a húsmentes ünnepi fogásokért, abszolút nem fognak kilógni a karácsony klasszikus menüjéből.

  1. 1.

    Toszkán bableves sütőtökkel és fodros kellel (Zuppa Frantoiana)

  2. 2.

    Paradicsomos káposzta sütőben

  3. 3.

    Kelkáposzta-steak céklás bulgurral

  4. 4.

    Marinált céklasaláta dióval, kecskesajttal, radicchioval

  5. 5.

    Cékla Wellington

  6. 6.

    Cékla carpaccio

  7. 7.

    Sütőtökgnocchi fodros kellel, dióval és parmezánnal

  8. 8.

    Ünnepi gesztenyekrémleves

  9. 9.

    Csőben sült csoda: zellergratin

  10. 10.

    Zellerkrémleves körtével

  11. 11.

    Borleves habgaluskával

  12. 12.

    Hagyományos bécsi burgonyasaláta

  13. 13.

    Apró tálkákban sült gombák paradicsommal

*Elindult a Nosalty Ünnepi Receptversenye, keressük az idei karácsony legizgalmasabb receptjeit!*

Legyél Te az Ünnepi fogások inspirációs forrása! 2021. december 8. és 2022. január 7. között töltsd fel kedvenc ünnepi fogásod receptjét akár az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és nyerj egy Philips konyhai mixert, vagy a Nosalty csomagok egyikét!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...