Így készíts gyönyörű ünnepi dekorációt édességből karácsonyra

21. századi, környezettudatos emberként nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a lebomló dekorációra. A legjobb az, ha nem egyszerűen ökobarát, hanem ehető díszeket használunk!

Mi is tehetné szebbé az ünnepeket, mint az édességből készült dekoráció és kreatív ornamentumok? Cikkünkben olyan cukorkából, csokoládéból és süteményből készült ötletes díszeket mutatunk be, amik nemcsak a szemünknek, hanem a hasunknak is örömet okoznak majd.

Pillecukor hóember

Két nagy mályvacukrot rakjunk egymásra, majd fogpiszkálóval vagy cukormázzal rögzítsük. Díszítsük őket cukorszórással, csokoládészeletekkel, ostyákkal és egyéb apró finomságokkal. Helyezzük őket egy ezüsttálra, majd szitáljunk rájuk porcukrot, mintha esne a hó.

Készíts gyönyörű ünnepi dekorációt édességből karácsonyra

Finomságfa

Süssünk mézeskalács-alapot, vagy rajzoljunk sütőpapírra karácsonyfa formát, majd öntsük tele csokoládéval. Ha elkészültünk, a süteményes vagy csokoládés alapra tapasszunk mindenféle finomságot, amit csak megkívánunk – az előbbire cukormázzal vagy csokoládéval, az utóbbira pedig úgy, hogy még a teljes megszilárdulás előtt kidíszítjük.

Havas álom

Bár a mézeskalács-házak általában nem hosszú életűek, legalább mutatósak. Idén készítsünk egy varázslatos, havas csendéletet sok-sok cukormázzal és ehető gyöngyökkel.

Cukorkoszorú

A cukorból készült koszorú igazán édesé teszi az ünnepi várakozást. Melegen ragasszunk mindenféle finomságot egy grosgrain szalaggal körbetekert kartonformára vagy koszorúalapra. A végeredményt akasszuk fel a falra, hogy gyönyörködhessünk benne – és persze rendszeresen megdézsmálhassuk.

Botnyalóka

A botnyalóka különleges, filmszerű ünnepi hangulatba öltözteti karácsonyfánkat, ha ezzel díszítjük. Kissé megolvasztva ragasszunk össze két darabot, majd egy szép piros szalaggal kössük fel a fenyőre.

Egy tál cukor

Karácsonykor használhatunk cukorkából készült tálakat is a menü szervírozásához. Kivajazott sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a cukorkákat szorosan egymás mellé, körben. Süssük 150 fokon körülbelül 7 percig, így kissé összeolvadnak. Fordított üvegtálakon hűtsük le őket, hogy felvegyék azok formáját.

Egy üvegnyi szeretet

Szuper egyszerű karácsonyi díszítést kapunk, ha dekoratív üvegeket töltünk meg piros és zöld cukorkákkal, majd egyszerűen kihelyezzük őket egy jól látható helyre. A gyermekeink és vendégeink biztosan imádni fogják.

Ehető finomságok, dekorációként is

Gumicukorgömb

Saját gumicukordíszek készítéséhez fedjünk be hungarocellgolyókat fogpiszkáló vagy ragasztópisztoly és néhány gumicukor segítségével. Díszítsük ünnepi szalaggal, hogy fel tudjuk akasztani őket a fára.

Hagyományos mézeskalács házikó

Semmi sem hoz otthonunkba olyan karácsonyi vidámságot, mint egy cukorkával borított mézeskalácsház. Az elkészült műremek akár a vacsoraasztal központi eleme is lehet, vagy egyszerűen csak tegyük ki a konyhapultra.

Színekkel is feldobhatod a házikód

Asztali dísz

Spékeljük meg az ünnepi terítéket egy botnyalókával, amit vendégeink tányérjába helyezünk – egy rákötött kis kártyával jelezhetjük, hogy kinek hol a helye az asztal körül.

Egyszerű, mégis nagyszerű

Forrásunk volt.


Még több lakberendezési tipp itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...