A palacsintát érdekes módon csak extremitásokban tudjuk elképzelni: vagy nagyon édesen vagy nagyon sósan. A nutellás-banános palacsinta és a hortobágyi húsos palacsinta tengelyén egészen minimális helyet hagyunk az arany középútnak, inkább erőteljesen bipoláris kilengéseket végzünk, hol az egyik, hol a másik ízirányba. Pedig a kellemesen semlegesnek mondható középpontban is akadnak kiváló receptek, például a kapros-túrós töltelékkel dundira töltött palacsintáé, ami azon túl, hogy egy nyári klasszikus, bármikor laktató ebédként szolgálhat. Jöjjön hát a receptje!
A kapros-túrós palacsinta elkészítéséhez szükség lesz a következőkre:
- 200 g finomliszt
- 1000 ml tej
- 3 db tojás
- ízlés szerint só
- 450 g tehéntúró
- 50 g juhtúró
- 150 g bacon
- 3 ek tejföl
- 1 csokor kapor
Az elkészítés maga pedig így alakul:
A finomlisztet keverjük ki simára a tejjel, majd adjuk hozzá a tojásokat és egy csipet sót, végül kavarjuk ki teljesen simára. Ha csomós lett a tészta egy szűrőn csurgassuk át. Hagyjuk 15-20 percet pihenni, majd süssük ki vékonyan a palacsintákat.
A kockára vágott bacont pirítsuk ki zsírjára, majd szűrjük le a felesleges zsiradékot. A túrót törjük át, adjuk hozzá a juhtúrót, a pirított bacont, a tejfölt, a finomra vágott kaprot és egy csipet sót. Alaposan kavarjuk össze.
Tegyünk a töltelékből a palacsintára, és csavarjuk fel úgy, mint egy hortobágyit. Díszítésnek tegyünk rá tejfölt, pirított bacont és kaprot. Ha tovább akarjuk fokozni az ételt, pirítsunk rá a sütőben. Jó étvágyat!
A kapros-túrós palacsinta teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!
Fotók, videó és recept: Simon Gábor
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több konyhai projekt, amibe belevetheted magad: