Kend a palacsintát kapros-túrósra, ha nagyon felnőtt akarsz lenni

Nem beszélünk eleget a sós palacsintákról! Talán azért, mert lélekben még mind ragaszkodunk a gyermeki énünkhöz, aki kakaóval, lekvárral vagy fahéjjal tömné egymás után a felcsavart finomságokat. Keressük meg magunkban a felnőttet, aki épp kapros-túrós palacsintára vágyik!

A palacsintát érdekes módon csak extremitásokban tudjuk elképzelni: vagy nagyon édesen vagy nagyon sósan. A nutellás-banános palacsinta és a hortobágyi húsos palacsinta tengelyén egészen minimális helyet hagyunk az arany középútnak, inkább erőteljesen bipoláris kilengéseket végzünk, hol az egyik, hol a másik ízirányba. Pedig a kellemesen semlegesnek mondható középpontban is akadnak kiváló receptek, például a kapros-túrós töltelékkel dundira töltött palacsintáé, ami azon túl, hogy egy nyári klasszikus, bármikor laktató ebédként szolgálhat. Jöjjön hát a receptje!

A kapros-túrós palacsinta receptjéért kattints a képre!

A kapros-túrós palacsinta elkészítéséhez szükség lesz a következőkre:

  • 200 g finomliszt
  • 1000 ml tej
  • 3 db tojás
  • ízlés szerint só
  • 450 g tehéntúró
  • 50 g juhtúró
  • 150 g bacon
  • 3 ek tejföl
  • 1 csokor kapor
A kapros-túrós palacsinta receptjéért kattints a képre!

Az elkészítés maga pedig így alakul:

A finomlisztet keverjük ki simára a tejjel, majd adjuk hozzá a tojásokat és egy csipet sót, végül kavarjuk ki teljesen simára. Ha csomós lett a tészta egy szűrőn csurgassuk át. Hagyjuk 15-20 percet pihenni, majd süssük ki vékonyan a palacsintákat.

A kockára vágott bacont pirítsuk ki zsírjára, majd szűrjük le a felesleges zsiradékot. A túrót törjük át, adjuk hozzá a juhtúrót, a pirított bacont, a tejfölt, a finomra vágott kaprot és egy csipet sót. Alaposan kavarjuk össze.

Tegyünk a töltelékből a palacsintára, és csavarjuk fel úgy, mint egy hortobágyit. Díszítésnek tegyünk rá tejfölt, pirított bacont és kaprot. Ha tovább akarjuk fokozni az ételt, pirítsunk rá a sütőben. Jó étvágyat!

A kapros-túrós palacsinta receptjéért kattints a képre!

A kapros-túrós palacsinta teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Simon Gábor

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai projekt, amibe belevetheted magad:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...