Kend a palacsintát kapros-túrósra, ha nagyon felnőtt akarsz lenni

Nem beszélünk eleget a sós palacsintákról! Talán azért, mert lélekben még mind ragaszkodunk a gyermeki énünkhöz, aki kakaóval, lekvárral vagy fahéjjal tömné egymás után a felcsavart finomságokat. Keressük meg magunkban a felnőttet, aki épp kapros-túrós palacsintára vágyik!

A palacsintát érdekes módon csak extremitásokban tudjuk elképzelni: vagy nagyon édesen vagy nagyon sósan. A nutellás-banános palacsinta és a hortobágyi húsos palacsinta tengelyén egészen minimális helyet hagyunk az arany középútnak, inkább erőteljesen bipoláris kilengéseket végzünk, hol az egyik, hol a másik ízirányba. Pedig a kellemesen semlegesnek mondható középpontban is akadnak kiváló receptek, például a kapros-túrós töltelékkel dundira töltött palacsintáé, ami azon túl, hogy egy nyári klasszikus, bármikor laktató ebédként szolgálhat. Jöjjön hát a receptje!

A kapros-túrós palacsinta receptjéért kattints a képre!

A kapros-túrós palacsinta elkészítéséhez szükség lesz a következőkre:

  • 200 g finomliszt
  • 1000 ml tej
  • 3 db tojás
  • ízlés szerint só
  • 450 g tehéntúró
  • 50 g juhtúró
  • 150 g bacon
  • 3 ek tejföl
  • 1 csokor kapor
A kapros-túrós palacsinta receptjéért kattints a képre!

Az elkészítés maga pedig így alakul:

A finomlisztet keverjük ki simára a tejjel, majd adjuk hozzá a tojásokat és egy csipet sót, végül kavarjuk ki teljesen simára. Ha csomós lett a tészta egy szűrőn csurgassuk át. Hagyjuk 15-20 percet pihenni, majd süssük ki vékonyan a palacsintákat.

A kockára vágott bacont pirítsuk ki zsírjára, majd szűrjük le a felesleges zsiradékot. A túrót törjük át, adjuk hozzá a juhtúrót, a pirított bacont, a tejfölt, a finomra vágott kaprot és egy csipet sót. Alaposan kavarjuk össze.

Tegyünk a töltelékből a palacsintára, és csavarjuk fel úgy, mint egy hortobágyit. Díszítésnek tegyünk rá tejfölt, pirított bacont és kaprot. Ha tovább akarjuk fokozni az ételt, pirítsunk rá a sütőben. Jó étvágyat!

A kapros-túrós palacsinta receptjéért kattints a képre!

A kapros-túrós palacsinta teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Simon Gábor

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai projekt, amibe belevetheted magad:

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!