Gyerekjáték lesz a káposzta levelekre szedése ezzel a trükkel

Mi, magyarok nagyon szeretjük a káposztát és a káposztás ételeket, azonban a zöldség levelekre szedéséért már kevésbé rajongunk. Felejtsük el az ideges tépkedést egy egyszerű trükkel, a cikkből minden kiderül!

Mondhatni kemény dió egy fej káposzta levelekre szedése, bár ez a hasonlat egy kissé összezavarhatja a kedves olvasókat. Így elég, ha abban megegyezünk, hogy nem könnyű dolog szép, töretlen leveleket leszedni egy zöldségről, amit a természet ilyen gondosan-szorosan becsomagolt. Pedig nincs mese: ha töltött káposztát vagy más káposztás ételt készítünk, szükségünk lesz egy biztos és gyors módszerre, amivel a levelek és az idegeink is egyben maradnak.

Gyerekjáték lesz a káposzta levelekre szedése ezzel a trükkel

Fagyhalál a káposztának

Ahhoz, hogy kissé segítsünk a káposztának ellazulni, tegyük be a zöldséget a fagyasztóba. Az extrém hideg sokkolja majd a fejet, és miután kiolvasztjuk, a levelek kissé felengednek a szorításból, és elválnak egymástól.

Teljesen meg kell fagyasztanunk a káposztát, ez egy közepes méretű zöldség esetében nagyjából 24 órát jelent a mélyhűtőben.

Nem veszítünk semmit

Nem kell amiatt aggódnunk, hogy a fagyasztási folyamattal rontunk a káposzta ízén vagy állagán. Mivel csak egy napot tölt el a hidegben, nem lesz elég ideje arra, hogy minőségi romláson menjen keresztül.

A fagyasztó amúgy is egy tökéletes hely a zöldségek tartósítására, és komolyabb károk csak akkor keletkeznek a lefagyasztott alapanyagban, ha nem megfelelően tesszük el, illetve ha túl hosszan bent hagyjuk a fagyóban.

Éppen ezért tegyük a fej káposztánkat egy jól záró fagyasztózacskóba, hogy megvédjük a jégtől. Így ugyanolyan friss és finom marad fagyasztás után, mint előtte.

Türelem rózsát terem

Persze a trükk hozzáad egy kis plusz előkészületi időt a főzéshez, de megéri bajlódni vele, hiszen fényévekkel egyszerűbb lesz majd a levelekre szedés. Miután egy napot eltöltött a fagyasztóban a káposztánk, tegyük át a hűtőbe, és hagyjuk teljesen felengedni.

A kiolvadáshoz is nagyjából 24 órára lesz szüksége, amit mindenképpen várjunk ki. A félig fagyott káposztalevelek ugyanis szintén olyan makacsak, mint a frissek: nehéz őket szétszedni. Ezért a levelekre bontás előtt mindig bizonyosodjunk meg, hogy a zöldség teljesen felengedett. Ha igen, akkor jöhet a töltelék, és indulhat a főzés!

Házias székelykáposzta

A téli hideg beköszöntével előtérbe kerülnek újra a kedvenc savanyú káposztás ételeink. A székelykáposztának is számos formája, verziója létezik, mi sertésdagadóból ...

Paradicsomos káposzta sütőben

A sütőben készített paradicsomos káposzta csak alapanyagaiban hasonlít az eredeti főzelékre. Az egyik legjobb balatoni étterem őszi étlapjáról hoztam el ide a Nosaltyra. Az ott kóstolt ...

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Őrületes konyhai trükköket mutatunk:

Legújabb receptek

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Fűszeres almakompót

Talán nem teljesen olyan, ahogy a nagyi készítette, azonban ő is boldogan nyaldosná az ujjait, miután belekóstolt ebbe a fűszeres almakompótba. Egyetlen apró mozdulattal sokkal mélyebb, ...

Piteformában sült sajtos fasírtfészek

Nekem szilikonos pite formám van, amiből egyszerűen kijön miután megsült. Ez az étel az egyik kedvenc nálunk, sokszor készítem. Legalább 6 db formához elég ez a húsmassza, mivel maga a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!