Azt sokan tudják, hogy a fokhagymának számos egészségügyi hatása van, többek között található benne allicin is, mely segíthet csökkentetni a magas vérnyomást. Akadnak azonban olyanok, akik szaga és erőteljes íze miatt nem rajonganak érte, nekik remek hír lehet, hogy a kapor szintén segít a magas vérnyomás csökkentésében.
A kapor egészségügyi előnyei nagyon sokban hasonlítanak a fokhagymáéhoz. Ez a fűszernövény is A- és C-vitaminban gazdag, valamint található benne számos antioxidáns is.
A kapor alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, így a diétázók is bátran fogyaszthatják. Magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően támogatja az immunrendszert, elősegíti a csontképződést és a sebgyógyulást, valamint található benne A-vitamin, mely a látást javítja.
A kapor erős antioxidáns hatásával védelmet nyújt a sejtek károsodása ellen, csökkenti a krónikus gyulladást a szervezetben, és segíthet megelőzni a szívbetegségek, az Alzheimer-kór, a reumás ízületi gyulladás és bizonyos ráktípusok kialakulásának kockázatát.
Ismerj meg még több izgalmas alapanyagot: