Kapaszkodj: a forró vízből előbb lesz jégkocka, mint a hidegből! Mi???

Egy egészen meglepő, egyszerű, tömör és rövid jóhírt tartogattunk nektek péntekre, a hét legjobb napjára!

Nem ragozzuk nagyon, egy a lényeg: mától állítólag - szemmel láthatóan - beindult a nyárelő, ordít a nap, mi már a rolókat is lehúztuk, előkerülnek a jegesteák, jegeskávék, jégkockás fröccsök. A jégkocka meg fogyóeszköz, és jó, ha minél több van belőle - ezért is jön jól ez az egyszerű tény, nem cifrázzuk:

A VÍZ ELŐBB MEGFAGY A JÉGKOCKATARTÓBAN, HA MELEG, ÉS NEM HIDEG VÍZBŐL KÉSZÍTJÜK!

Hogy mi? Miért? És miért nem tudtuk ezt előbb? Vagy te tudtad? Akkor miért nem mondtad?

A jelenség fizikai - természetesen - , és nem más, mint az ún.Mpemba-paradoxon, ami a víz különleges tulajdonságát állapítja meg, miszerint azonos körülmények között a fagyni kitett meleg víz hamarabb fagy meg, mint a hideg víz.Több elmélet próbálja magyarázni, de a teljes megértéshez még további vizsgálatokra van szükség.

Egy a lényeg: mostantól előbb lesz jégkockánk! TÖK JÓ!

készítsd el !

Így csinálj házi barackos jegesteát - barackból!

/via mic/

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...