Kapaszkodj: a forró vízből előbb lesz jégkocka, mint a hidegből! Mi???

Egy egészen meglepő, egyszerű, tömör és rövid jóhírt tartogattunk nektek péntekre, a hét legjobb napjára!

Nem ragozzuk nagyon, egy a lényeg: mától állítólag - szemmel láthatóan - beindult a nyárelő, ordít a nap, mi már a rolókat is lehúztuk, előkerülnek a jegesteák, jegeskávék, jégkockás fröccsök. A jégkocka meg fogyóeszköz, és jó, ha minél több van belőle - ezért is jön jól ez az egyszerű tény, nem cifrázzuk:

A VÍZ ELŐBB MEGFAGY A JÉGKOCKATARTÓBAN, HA MELEG, ÉS NEM HIDEG VÍZBŐL KÉSZÍTJÜK!

Hogy mi? Miért? És miért nem tudtuk ezt előbb? Vagy te tudtad? Akkor miért nem mondtad?

A jelenség fizikai - természetesen - , és nem más, mint az ún.Mpemba-paradoxon, ami a víz különleges tulajdonságát állapítja meg, miszerint azonos körülmények között a fagyni kitett meleg víz hamarabb fagy meg, mint a hideg víz.Több elmélet próbálja magyarázni, de a teljes megértéshez még további vizsgálatokra van szükség.

Egy a lényeg: mostantól előbb lesz jégkockánk! TÖK JÓ!

készítsd el !

Így csinálj házi barackos jegesteát - barackból!

/via mic/

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...