Így készül a tökéletes kandírozott narancs... és egyéb citrusok

Ehető ajándéknak, tortadísznek vagy dekadens nyalánkságnak mind beillik a kandírozott narancs, amelynek nem is oly' nagy ördöngösség az elkészítése. Az alábbi tippekkel legalábbis biztosan.

Ha egy süteményen kandírozott narancs található, az biztos borzasztóan elegáns és bonyolult édesség, nem? NEM! Még a lehető legszerényebb muffin vagy kevert piskóta is elegánssá válhat, ha rájuk helyezünk párat a fényes, mázas karikákból. Persze ehhez előbb el kell készítenünk a szóban forgó kandírozott narancsot: de aggodalomra semmi ok, az alábbi tippek és trükkök bevetésével a projektet mindig siker koronázza majd.

Nézd meg galériánkban a kandírozott narancs készítésének lépéseit!

A kandírozott narancs- és citruskarikák teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Már kopogtat a karácsony, ezek a receptek jól fognak jönni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...