Kalapáccsal verték szét Magyarország leghíresebb éttermét

A két Michelin-csillagos Onyx étteremben különös dolog történt a hétvégén: a tulajdonosok és néhány különleges vendég kalapáccsal verte szét a berendezést.

Március óta szinte alig hallottunk valamit az Onyx-ról, Magyarország egyetlen, két Michelin-csillaggal rendelkező étterme ugyanis már jó ideje zárva tart, sok más, szintén nívós vendéglátóhellyel szemben pedig ők nem kezdtek bele a házhozszállításba, így egészen eddig teljes homály fedte, mi történik az étterem falai között.

A Dining Guide élménybeszámolójából kiderült, mi is az oka a régóta tartó csendnek. Az Onyx még októberben hirdette meg Utolsó vacsora nevű eseményét, mely egy 5+2 fogásos menüsorral és borsorral várta kivételes módon megválogatott vendégeit. A korlátozások miatt az étterem egy zártkörű eseményre hívott el nyolc, egy online casting során összeválogatott csapatot (a vendégeket a vacsora előtt letesztelték, nem fertőzöttek-e), akiknek a vacsora végén egy eddig példátlan feladatot kellett elvégezniük: részt kellett venniük az étterem teljes lerombolásában.

A Dining Guide írása szerint az egész vacsora nagyon titokzatos volt, az étterem és a Gerbeaud-csoport tulajdonosai, Niszkács Anna és Pintér Katalin a vendégekkel együtt beszélgettek az Onyx-ról, a hozzá kapcsolódó személyes történetekről, az egész estét pedig egy furcsa titokzatosság lengte körül egészen addig, míg ki nem hozták a menüsor utolsó tétele után a legtitokzatosabb cloche-okat (ezek azok a harang alakú tányérfedők, amelyek alatt az ételek lapulnak), amelyek alatt nem egy újabb fogás, hanem egy-egy kalapács és spakli rejlett.

Mint kiderült, az Onyx a jövőben teljesen átalakul majd, jövő tavasszal pedig egy teljesen megújult arculattal és filozófiával tervezik az újraindulást. A jövőben nem egy séf fogja kizárólagosan vezetni a konyhát (Mészáros Ádám, az Onyx Michlein-csillagos séfje tavasszal távozott az étteremből), hanem egy 11 főt számláló csapat fog dönteni az étterem működésének, alkotói munkájának legfontosabb kérdéseiről, együtt fognak gondolkodni és alkotni annak érdekében, hogy egy új szintre fejlődjön az étterem. Az Onyx a jövőben a fenntarthatóságra is kiemelten törekszik majd, formabontó módon teljesen szakít a francia típusú, klasszikus intézményi és konyhai hierarchiával - derül ki a Dining Guide írásából. A következő hónapokban az étterem teljes enteriőrje is megváltozik, egy sokkal modernebb, formabontó, letisztult, az Onyx új ars poetica-ját tükröző belső tér fogadja majd a vendégeket.

Az est végén a tulajdonosok és a vendégek együtt kezdték meg a régi étterem bontását, ezzel szimbolikusan jelezve, hogy az Onyx életében elérkezett a teljes metamorfózis ideje. A különleges utolsó vacsoráról egy kisfilm is készült, így nemsokára bárki láthatja, hogyan is zajlott ez a kivételes, meglepetésekkel és abszurditásokkal teli este.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Szatyorbolt

A Szatyorbolt Budapest egyik legrégebbi üzlete, ahol csomagolásmentesen lehet vásárolni, és a hét minden napján magyar termelők áruiból lehet válogatni. Mi arra biztatunk, állítsd össze az ünnepi menüt a Szatyorboltból!

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Donum Terrae

A Danyi Éva által megálmodott Donum Terrae márka 2011-ben született meg. Az általuk minőségi alapanyagokból készült magolajok, magkrémek és gyümölcsecetek nemcsak tápanyagdúsak, de ízükkel különlegessé tesznek bármilyen fogást.

Szász Nóri
Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...