Újranyit a legendás Kádár étkezde

Az új tulajdonos szerint: „a Kádár Étkezde olyan színfoltja volt a városnak, amit nem szabad veszni hagyni".

„A Sziget Fesztivál egyik alapítója, Gerendai Károly vásárolta meg, és nyitja újra a legendás Kádár étkezdét" – írja az Telex oldala.

Gerendai Károly nyitja újra a Kádár étkezdét / Fotó: Wikipédia

A Kádár étkezde korábbi berendezése és menüje is marad

Pest egyik legikonikusabb kifőzdéje még a koronavírus-járvány idején zárt be véglegesen. Az étkezdében rengeteg ismert magyar művész is megfordult az évtizedek során, például Kabos Gyula, Honthy Hanna és Gobbi Hilda, de külföldi hírességek, mint például Sylvester Stallone is ebédelt már itt.

Gerendai Károly az épületet és a márkát is megvásárolta, így az étkezde mihamarabbi megnyitását tervezi. Elmondása szerint egy nap alatt döntötte el, hogy megvásárolja a régi étkezdét, mert elmondása szerint:

a Kádár Étkezde olyan színfoltja volt a városnak, amit nem szabad veszni hagyni.

Ha szívesen nosztalgiáznál klasszik kifőzdés fogásokkal:

Klasszikus hagymás rostélyos

A hagymás rostélyos, azaz pácolt marhahús nagy kazal sült hagymával, az éttermek sztárja, és sok ember nagy kedvence! Ezzel a recepttel pedig Te is elkészítheted otthon, minden ...

Egyszerű zöldbabfőzelék

Ez egy csodálatos nyári (hús, liszt és tejmentesen is elkészíthető) étel frissen szedett zöldbabból, jó adag tejföllel, fokhagymával és egy leheletnyi füstös pirospaprikával. ...

Bár az új tulajdonosnak két másik éttermét korábban már Michelin-csillaggal is jutalmazták, a Kádárt ugyanakkor nem akarja a fine dining irányában fejleszteni, hanem inkább a korábbi koncepciót tervezi folytatni.

A régi Kádárt szeretnénk újraéleszteni, és nem egy másik Kádár nevű helyet nyitni

– idézi a lap a vállalkozót.

Ezeket a finomságokat is készítsd el:

Szaftos sólet

A sóletra is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás - mi így szeretjük a legjobban!

Táfelspicc

Ha marhahúslevest készítek, mindig megadom a módját. Többféle húst, velős csontot főzök az alaplébe. Most úgy gondoltam, kipróbálom Ferenc József kedvencét a Táfelspitz-et. ...

A kifőzde kedvelői biztosan örülni fognak annak, hogy a hírek szerint marad az étkezde korábbi berendezése és étlapja is, sőt, Takács Lajos séf a régi receptúrákat követi majd.

Továbbá igyekeznek majd a régi felszolgálók közül is felvenni embereket. Egyelőre tehát úgy tűnik, hogy csak a nyitvatartás fog változni, mivel ezentúl nemcsak ebédidőben lehet majd beülni a Kádárba, hanem vacsoraidőben is. A nyitás pontos dátumára viszont még várni kell, mert jelenleg a konyha felújítása zajlik.

Címlapfotó: Wikipédia

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...