Júliusi gasztroprogramok

Tökéletes programot kerestek a júliusi hétvégékre? Összeállítottuk! Országszerte tombol a gasztrofesztivál-szezon – csemegézzetek és tartsatok velünk!

Halászlé 7. -bajai

Minden bajai családnak van "titkos" összetevője, ki harcsát tesz még bele, ki 1 dl vörösbort önt a lébe. A háziasszonyok a tésztát maguk gyúrják. Így még ízletesebbé tehető. ...

Július 6–8. Rétesfesztivál, Mórahalom

A már hagyományosnak nevezhető mórahalmi rétesfesztiválon idén több mint hatvanféle rétest kóstolhat a látogató. A tavalyi réteshossz rekordjának megdöntésére vállalkozó rétessütők remekeiből bárki kedvére lakmározhat, ha július első hétvégéjén ellátogat a dél-alföldi városba.

Még több információ itt >>

Meggyes-túrós rétes

Vicces dolog ez a főzés, mert néha nagyon el tudja szégyelleni magát az ember, hogy mindenféle raffinált ételeket tud már készíteni, aztán előkerül valami egészen egyszerű és állsz, ...

Meggyes-mákos kelt rétes

Az egyik legrégibb kelt tészta. Mi zalaiak természetesen azt hisszük, hogy ez tipikus zalai étel, de szerintem máshol is ismerik és készítik... :) Munka- és időigényes, de aki egyszer ...

Nagymama mákos-almás rétese

Misztikus készülődés övezte a rétesgyártást otthon. Amikor apró voltam, és még épphogy felértem a konyhaasztalt, azt figyeltem, ahogy anyu fáradtságosnak tűnő melóval dolgozik a ...

Július 7. Lecsófőző verseny, Szigethalom

A szigethalmi térség vállalkozói idén is megrendezik a hagyományos lecsófőző fesztivált. Bárki nevezhet, és nem kell másról gondoskodni, mint az egész estés jókedvről. Na, meg egy kondér isteni lecsóról!

Még több információ itt >>

Lecsó

Lecsó – ahány ház, annyi recept! Nemzeti eledelünk. Nem is azért teszem fel, mintha azt gondolnám, bárki is innen fogja megtanulni a lecsó készítését (habár: egy újszülöttnek…), ...

Lecsó vele főtt galuskával

Nálunk mindig nokedlivel készül a lecsó. A Vidék ízében találtam ezt a megoldást. Egyszerűbb belefőzni a nagyobb galuskákat, mint vízben külön megfőzni. Legalább is nyaralás alatt ...

Július 12–15. Bajai halászléfőző fesztivál, Baja

Immár 17. alkalommal rendezik meg a híres fesztivált a halászlé fővárosában. A hagyományos bajai halászlé több száz kondérban fog főni – hogy kié a legjobb, az a négynapos fesztivál utolsó napján derül ki. Aki szereti a halászlevet, főleg a bajait, mindenképpen ott a helye!

Még több információ >>

Halászlé 6.

Hamar megvan, és nem kell a passzírozással bíbelődni. A hozzávalók felsorolásánál kimaradt a halászlésűrítmény, mert azt írja ki hogy ilyen alapanyag nincs!! De azért ne felejtsétek ...

Korhely halászlé

Vendégségben kínáltak először korhely halászlével, azóta kedvencem, ha halászlét készítek mindig csinálok korhely halászlét is, mert én így szeretem jobban a halászlét. Van, aki ...

Szekszárdi pontyhalászlé

Családunkban a halászlé amolyan szombati étek. Elkészítése számomra szertartás. A nap kora reggel a piacon kezdődik, ahol megveszem a várható létszámhoz szükséges mennyiségű és ...

Július 13–14. Révfülöpi dödölle-, prósza- és palacsintafesztivál, Révfülöp

A Balaton északi partján, Révfülöpön idén először rendezik meg a dödölle-, prósza- és palacsintafesztivált. Mivel mindhárom nagy népszerűségnek örvend hazánkban, remélhetőleg minél többen lesznek rá kíváncsiak.

Még több információ itt >>

Ganca lilakáposztával

A nagymamám készítette mindig nekünk ezt a finomságot. Ő hívja gancának. :) A legegyszerűbb változatát csinálta mindig nekünk, én egy kicsit tovább vittem a dolgot a lilakáposztával ...

Kukoricaprósza 2.

Októberben az Őrségben jártunk a Tökfesztiválon. A falu fiataljai ezen a fesztiválon egy lakodalmas műsort adnak elő, és ezzel a műsorral házról házra járnak. Ahol a mi szállásunk ...

Július 13–15. Lipóti kenyér- és halfesztivál, Lipót

A második alkalommal megrendezett fesztiválon a hal és a kenyér tarol. A családbarát programok mellett természetesen a főzésé a főszerep. Lesz horgász- és halászléfőző verseny, és rekordkísérlet az ország legnagyobb kenyerére is.

Még több információ itt >>

Kovászos kenyér

Életem első kovászos kenyere! Tegnap kora estére készült el: nem is állt másból a vacsoránk, mint a még langyos kenyér, extra finom vaj, só és egy bögre tea. A sütés napján egész ...

Kenyér 1.

Nem, nem álltam be péknek. Csak még mindig tart a kenyérláz. Ez A KENYÉR. Csupa nagybetűvel. Ez maga a csoda. Ha nem sütöm, látom, eszem, nem hiszem el, hogy otthon is lehet ilyet alkotni. ...

Július 14–29. Badacsonyi bornapok, Badacsony

A badacsonyi borászatok legnevesebb borászai gondoskodnak arról, hogy július második felében a fesztivál látogatói igényes programokon keresztül tekinthessenek be a borvidék életébe. Esténként a zenei paletta különböző stílusú képviselői szórakoztatják a közönséget, és természetesen lesz kirakodóvásár, helyi ízek parádéja és különböző folklórműsor is.

Még több információ itt >>

Július 28. Matyó lakodalom, Szentistván >>

A hagyományos matyó lakodalom három napig tartott, amelynek legfontosabb eseményeit Szentistvánon egy napon mutatják be. A helyszínre látogató nemcsak a felelevenített népszokásoknak lehet tanúja, hanem megkóstolhatja az igazi matyó lakodalmi fogásokat is.

Még több információ >>

Lagzikalács

Régen,  nálunk, a lakodalmas háznál készítettek ilyen kalácsot. A lakodalom előtti héten ezzel kínálták azokat a vendégeket, akik  nászajándékot vittek. A lakodalomban pedig az ...

Vásárhelyi lakodalmas perec

Párom édesanyja szokta készíteni ezt a hagyományos vásárhelyi perecet, még ő is az anyukájától tanulta. Mai napig sütteti vele a nagyszámú rokonság mindenféle családi ...

Lúdgégetészta

A csigatészta vagy más néven lúdgégetészta egy régi magyar levesbe való. Zilahy Ágnes az 1892-ben megjelent könyvében a „Valódi magyar szakácskönyvben” így ír a ...

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...