Elhunyt Julie Powell, a Julie & Julia című filmet ihlető írónő

Tragikus hirtelenséggel, egészen fiatalon hunyt el Julie Powell, a Julie & Julia gasztrofilmet inspiráló gasztroblogger, író, Julia Child talán legnagyobb rajongója.

Bizonyára legtöbben láttátok a Julie & Julia című népszerű gasztrofilmet Amy Adams és Meryl Streep főszereplésével, és azt is tudjátok, hogy Julie Powell gasztroblogger létező személy volt, ő inspirálta a filmet és Amy Adams karakterét:

2002-ben Julie megfogadta, hogy kipróbálja Julia Child: Mastering the Art of French Cooking című könyvének minden egyes receptjét, és blogot ír a folyamatról.

Julie Powell 49 éves volt

A blogból siker lett: könyv (Julie és Julia: 365 nap, 524 recept, 1 apró konyha) és film (Julie & Julia - Két nő, egy recept) is született belőle.

A szerző, Julie Powell azonban október 26-án elhunyt New York állam északi részén fekvő otthonában. A tragikus hírt férje erősítette meg, akitől azt is megtudhattuk, hogy mindössze 49 évet élt feleségének megállt a szíve.

A film trailerével búcsúzunk, hátha kedvet kaptok újranézni:


Forrásunk volt.

Címlapfotó.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...