Julia Child emlékére indul főzőműsor, maga az ikon is visszatér

Az egyik leghíresebb amerikai tévés szakács újra visszatér a képernyőkre: elindul ugyanis a The Julia Child Challenge névre hallgató főzőműsor, ahol a versenyzők a szakácsnő jellegzetes ételeit fogják elkészíteni. Még maga Julia is megszólal majd párszor, persze csak videófelvételen.

Az amerikai Food Network csatornán indul márciusban a Julia Child emléke előtt tisztelgő főzőműsor, aminek keretében felelevenítik a tévés szakács karrierjét és életét. Mindezt egy izgalmas és részletgazdag kihívás keretében teszik a versenyzők: újra kell alkotni a klasszikusokat, de a saját ötleteiket is be kell mutatniuk, amiket Julia Child ihletett. Személyes történetekre is sor kerül majd, illetve Julia is megjelenik a sorozatban, hogy a múltból küldött tanácsaival segítse a versenyzőket.

Julia Child emlékére indul főzőműsor, maga az ikon is visszatér / Fotó: Rick Friedman/Getty Images

Mi vár a versenyzőkre?

Két részből áll majd a megmérettetés, ezeket kell majd megugrania a nyolc résztvevőnek minden epizódban. Az első keretein belül egy klasszikus Julia Child fogást kell majd elkészíteni, ezzel is bemutatva a jártasságot az alap konyhai módszerekben.

Ehhez a körhöz magától Juliától kapnak segítséget a résztvevők: a szakácsnő egy hatalmas tévéképernyőről magyaráz majd, miközben történik a főzés.

A második kör egy fokkal személyesebb: itt nem egy konkrét fogást, csupán inspirációt kell kölcsönvenni Juliától, és ez alapján kell megalkotni egy olyan egyedi és különleges ételt, ami tükrözi a versenyző saját kulináris világát.

Minden rész végén egy nyertest neveznek meg, míg a leggyengébben teljesítő delikvens kénytelen lesz elhagyni a Julia Child saját konyhájára mintázott stúdiót.

Rajongók álomműsora

A nyolc résztvevő mindegyike (saját elmondása szerint) a tévés szakácsnő legnagyobb rajongója, így számukra szinte megtiszteltetés, hogy részt vehetnek ebben a különleges műsorban.

Rajongásukat azzal is bizonyítaniuk kell majd, hogy személyes történeteket osztanak meg, amelyek középpontjában a tévés szakácsnő áll. Így a műsorban tényleg minden, de minden Julia Childról szól majd: a konyha, az ételek, a szereplők, sőt, még az alapanyagok is azok lesznek, amiket ő használt.

Az autentikus szellemiség garantált lesz, mivel a Julia Child Alapítvány a Gasztronómiáért és a Kulináris Művészetekért aktívan részt vett a műsor létrehozásában.

Kemény megmérettetés

A zsűri tagjai között szerepel majd Antonia Lofaso, a Top Chef főzőműsor veteránja. Mellette cserélődnek majd a bírák, akik az amerikai gasztronómiai és kulináris világ krémjéből kerülnek majd ki. Megjelenik az elbírálók között például Jacques Pepin is.

Megéri jól teljesíteni a versenyben, egy igazi Julia Child-rajongónak ugyanis régi álma válhat valóra, ha az első helyen végez. A fődíj nem más, mint egy három hónapos főzőtanfolyam a párizsi Le Cordon Bleu-ben.

A műsor a Food Network csatornáján indul majd, március 14-én. A magyarországi elérésről egyelőre nincs hír.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Címlapkép: Rick Friedman/Getty Images


Hírek, érdekességek és újdonságok a nagyvilágból:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...