Íme gyerekkorunk kedvence, a nyári hőség hőse, a joghurttorta

Amikor ekkora a hőség, minden "sütés nélküli" jelzővel ellátott recept igazi áldás, ez a remegős joghurtcsoda pedig nem csak mennyei, de cukormentes is! A titok a zselatinban és a jóminőségű, ízletes joghurtban rejlik, amibe gyakorlatilag bármilyen gyümölcsöt beleforgathatunk. Nálunk most friss áfonyával és málnával készült, de legalább egytucat szuper ízesítés jut még eszünkbe, szóval irány a konyha, és készítsétek el a kedvenc gyümölcseitekkel!

Számomra a joghurttorta egy igazi nosztalgikus nass, a mai napig emlékszem az izgatott várakozásra, ami a kész torta kifordítását kísérte, hogy vajon sikerült-e a csoda, megtette-e a dolgát a zselatin. Nagymamám nagyon Tupperware klubtag volt, így mindig, mindenféle izgalmas konyhai eszköze volt, ami gyerekként abszolút lenyűgözött minket. Szerintem a joghurttortát is a menő műanyagformák miatt imádtam annyira, aminek először a tetejét kellett leszedni, és utána bukkant csak elő a mintás édesség. Na meg persze a zselés állag miatt, amiért felnőttként kevéssé rajongunk, de ez a torta most is kivételt képez!

A sütés nélküli joghurttorta receptjéért katt a képre

Mert imádjuk a joghurttorta rezgős zselésségét, a fanyar krémjét, na meg a beleforgatott gyümölcsszemeket is! Ráadásul mivel villámgyorsan, sütés nélkül elkészíthető, még melegben is érdemes nekiállni, hogy pár óra múlva boldogan kanalazhassuk ezt a behűtött retró édességet. Áfonya, málna, eper, barack, ananász, ribizli, szeder, meggy - valószínűleg nincsen olyan gyümölcs, ami ne passzolna a joghurttortába.

Ha ti is elkészítenétek ezt a cukormentes finomságot, kattintsatok a képre

Ahhoz hogy igazán jól sikerüljön ez a hűsítő desszert, érdemes pár dolgot betartani:

  • A joghurt és a tejszín aránya nagyon fontos, ha túl kevés joghurt kerül bele, a gyümölcs teljesen el fog süllyedni a krémben.
  • Ha nem vagyunk biztosak a zselatinból mennyiségében, akkor inkább többet tegyünk bele, mint túl keveset, mert utóbbi esetben nem fog jól megdermedni. Mi a lapzselatint prefereáljuk, mert sokkal erősebb, de porral is működik a recept.
  • Magát a joghurtot is érdemes kevés gyümölccsel ízesíteni. A cukrozott gyümölcsjoghurtok helyett azonban keverjük ki házilag a joghurtot kevés lekvárral vagy facsarjuk bele egy-két citrus levét (én grapefruittal készítettem, de a narancs és a citrom is szuper helyette).
A beleforgatott gyümölcsök nem csak ízesítik, de esztétikussá is teszik a szeleteket
  • A gyümölcs és az ízlésünk fügvényéban érdemes édesíteni a desszertet. Akár magában is elég édes lehet, de ha igénylünk némi plusz édes ízt, akkor édesítőszerrel vagy kevés cukorral dúsíthatjuk a krémet.
  • Bár pofonegyszerűen és gyorsan elkészíthető recept, nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy nem hagyjuk eleget pihenni. A zselatinnak legalább 4-6 órára van szüksége a hűtőben ahhoz, hogy kellően megdermedjen.
  • Tálaláskor használjunk forró vízbe mártott kést a felvágáshoz, így sokkal szebbek lesznek a szeletek.
Katt a képre a receptért, hogy ti is elkészíthessétek ezt a cukormentes, frissítő nasit

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas recept Petrától:

A retró gyümölcsleves, amin még mi sem mertünk változtatni

A gyümölcsleves egy igazi magyar kuriózum, ami nélkül nem telhet el nyár! Ilyenkor nyáron érdemes mindig az éppen termő idénygyümölcsökből készíteni, de az év többi részében is készíthetjük almából, körtéből, valamint fagyasztott és konzervgyümölcsökből. Most pár trükköt is megosztunk veletek, hogy a végeredmény garantáltan tökéletes legyen!

Rosanics Petra

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...