A jó pizza titka

A pizza jó. A jó pizza még jobb. Szinte gyerekjáték elkészíteni, még gyerekekkel is. Mi meg is tettük. És figyeljetek, eláruljuk a jó pizza titkát!

Kis túlzással, ahány ház, annyi pizzarecept. A Nagyszülők és unokák című könyvembe egyik szerzőtársam receptje került bele, most pedig másik szerzőtársam instrukciói alapján a gyerekekkel közösen készítettük el a pizzát. Írtam ugyanis az unokák tésztagyúrással való ismerkedése kapcsán, hogy már csak a kelt változat maradt ki a tésztasorból. Akkor hát most jött el ennek az ideje. Segítő is akadt, egy volt ovis barát, és a közös tésztázás, ha lehet, még inkább összekovászolta őket. Szerencsére elegendő matéria maradt a nyújtáshoz, annak ellenére, hogy a közbülső fázisokban a tésztacsimbókokat alig győztük leszedegetni róluk.

Azt persze nem tudom, hogy mind e közben megjegyezték-e, hogy mi a jó pizza titka, ezért, biztos, ami biztos, most átismételjük.

Először is: kevés élesztő szükségeltetik hozzá, vagyis 1 kg liszthez csak 1-2 dkg. Másodszor: miután kinyújtottuk és megkentük a tésztát pizzaszósszal, rögtön erre a paradicsomos kencére tegyük a sajtot, majd a sajtra pakoljuk a gombát, halat, sonkát vagy szalámit és még ki mit szeret. Vagyis, a sajt sohase kerüljön a tetejére, mert megég, mielőtt kész a pizza!

Ennyi csak a titok. Meg hogy dolgozzuk jól ki a tésztát, pihentessük, forró sütőbe tegyük – de ezt már mindenki úgyis tudja, aki nemcsak szereti, hanem készíti is a pizzát.

Olvastad már?

A 10 legjobb pizza recept!

Pizza Veres Mari konyhájából recept

Mari nagyi

Olvastad már?

7 tipp a tökéletes otthoni pizzához

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...