A jó pizza titka

A pizza jó. A jó pizza még jobb. Szinte gyerekjáték elkészíteni, még gyerekekkel is. Mi meg is tettük. És figyeljetek, eláruljuk a jó pizza titkát!

Kis túlzással, ahány ház, annyi pizzarecept. A Nagyszülők és unokák című könyvembe egyik szerzőtársam receptje került bele, most pedig másik szerzőtársam instrukciói alapján a gyerekekkel közösen készítettük el a pizzát. Írtam ugyanis az unokák tésztagyúrással való ismerkedése kapcsán, hogy már csak a kelt változat maradt ki a tésztasorból. Akkor hát most jött el ennek az ideje. Segítő is akadt, egy volt ovis barát, és a közös tésztázás, ha lehet, még inkább összekovászolta őket. Szerencsére elegendő matéria maradt a nyújtáshoz, annak ellenére, hogy a közbülső fázisokban a tésztacsimbókokat alig győztük leszedegetni róluk.

Azt persze nem tudom, hogy mind e közben megjegyezték-e, hogy mi a jó pizza titka, ezért, biztos, ami biztos, most átismételjük.

Először is: kevés élesztő szükségeltetik hozzá, vagyis 1 kg liszthez csak 1-2 dkg. Másodszor: miután kinyújtottuk és megkentük a tésztát pizzaszósszal, rögtön erre a paradicsomos kencére tegyük a sajtot, majd a sajtra pakoljuk a gombát, halat, sonkát vagy szalámit és még ki mit szeret. Vagyis, a sajt sohase kerüljön a tetejére, mert megég, mielőtt kész a pizza!

Ennyi csak a titok. Meg hogy dolgozzuk jól ki a tésztát, pihentessük, forró sütőbe tegyük – de ezt már mindenki úgyis tudja, aki nemcsak szereti, hanem készíti is a pizzát.

Olvastad már?

A 10 legjobb pizza recept!

Pizza Veres Mari konyhájából recept

Mari nagyi

Olvastad már?

7 tipp a tökéletes otthoni pizzához

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...