Avokádókrémes szendvics, rántotta, gofri – számtalan finom és laktató reggeli létezik a világon, a végtelenül sok módon ízesíthető zabkásánál azonban kevés praktikusabb napindító van: magas a fehérjetartalma, dúskál rostokban és tápanyagokban, ráadásul annyi energia van benne, hogy ebédig biztos nem kezd el korogni a gyomrunk.
A tavalyi év egyik nagy szenzációja az egész éjszakán át készülő zabkása volt, ami lényegében annyit tesz, hogy este tejbe vagy vízbe áztatjuk a zabkását, ízesítjük, majd a következő reggel egy krémes, puha és ízletes reggelit vehetünk a kezünkbe, különösebb készülődés nélkül.
Most viszont nem más, mint Jennifer Aniston osztotta meg követőivel azt, mi szerinte a tökéletes zabkása titka. A színésznő egy extra hozzávalót javasol: a tojásfehérjét.
Közvetlenül azelőtt, hogy a zabkása elkészülne, csak bele kell keverni a tojásfehérjét, ettől lesz puhább és krémesebb az állaga, nagyon finom
– árulta el a színésznő az Elle-nek. Azt is elmondta, hogy egykori férje, Justin Theroux tanította neki a trükköt, hogy több fehérjét vigyen be az étrendjébe.
Nemcsak Jennifer Aniston készíti így a reggelijét, más gasztrobloggerek is arra esküsznek, hogy a főzött zabkását (nem azt, amire csak ráöntöd a vizet, és hagyod magától megpuhulni) úgy lehet még finomabbá tenni, hogy közvetlenül a tűzhelyről való levétel előtt, mikor látod, hogy már csak egy kicsit kell puhulnia, rádobsz egy tojásfehérjét, és azt alaposan elkevered a zabkásával. A plusz tojásfehérjének nem lesz mellékíze, és akár 10-20 grammal is növelheted reggelid fehérjetartalmát attól függően, mennyi és mekkora tojásokat használsz.
Forrásunk volt. ; Címlap: Florian Seefried/Getty Images
Még több zabkása itt: