Ez Jennifer Aniston titka a tökéletes reggeli zabkásához

A zabkása az egyik legjobb reggeliötlet, Jennifer Aniston azonban tud még egy trükköt, melytől nemcsak egészségesebb, de finomabb is lesz az végeredmény!

Avokádókrémes szendvics, rántotta, gofri – számtalan finom és laktató reggeli létezik a világon, a végtelenül sok módon ízesíthető zabkásánál azonban kevés praktikusabb napindító van: magas a fehérjetartalma, dúskál rostokban és tápanyagokban, ráadásul annyi energia van benne, hogy ebédig biztos nem kezd el korogni a gyomrunk.

A tavalyi év egyik nagy szenzációja az egész éjszakán át készülő zabkása volt, ami lényegében annyit tesz, hogy este tejbe vagy vízbe áztatjuk a zabkását, ízesítjük, majd a következő reggel egy krémes, puha és ízletes reggelit vehetünk a kezünkbe, különösebb készülődés nélkül.

Overnight oat - joghurtos zabreggeli

Ezt a receptet még írországi tartózkodásom alatt tanultam, és azóta millió variánsában készítettem el. Nagyon szeretem, mert lendületet ad a naphoz, és emiatt kitolódik az ebéd ideje ...

Overnight oats, az egyéjszakás zabkása

Sokunk kedvenc reggelije a zabkása, amit azonban nem csak főzve lehet elkészíteni. Az overnight oats, vagyis az egyéjszakás zabkása lényege ugyanis épp az, hogy a zabot már előző este ...

Egyéjszakás zabkása szőlővel

Este összedobjuk, hűtőbe tesszük és reggel megesszük. Indítsd a napot Te is egészségesen ezzel az egyéjszakás zabkásával, sok-sok szőlővel, cottage cheese-zel és pekándióval.

Most viszont nem más, mint Jennifer Aniston osztotta meg követőivel azt, mi szerinte a tökéletes zabkása titka. A színésznő egy extra hozzávalót javasol: a tojásfehérjét.

Közvetlenül azelőtt, hogy a zabkása elkészülne, csak bele kell keverni a tojásfehérjét, ettől lesz puhább és krémesebb az állaga, nagyon finom

– árulta el a színésznő az Elle-nek. Azt is elmondta, hogy egykori férje, Justin Theroux tanította neki a trükköt, hogy több fehérjét vigyen be az étrendjébe.

Jennifer Aniston sokszor osztja meg reggelizési szokásait a rajongókkal (Fotó: Youtube)

Nemcsak Jennifer Aniston készíti így a reggelijét, más gasztrobloggerek is arra esküsznek, hogy a főzött zabkását (nem azt, amire csak ráöntöd a vizet, és hagyod magától megpuhulni) úgy lehet még finomabbá tenni, hogy közvetlenül a tűzhelyről való levétel előtt, mikor látod, hogy már csak egy kicsit kell puhulnia, rádobsz egy tojásfehérjét, és azt alaposan elkevered a zabkásával. A plusz tojásfehérjének nem lesz mellékíze, és akár 10-20 grammal is növelheted reggelid fehérjetartalmát attól függően, mennyi és mekkora tojásokat használsz.

Forrásunk volt. ; Címlap: Florian Seefried/Getty Images


Még több zabkása itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...