Jéé, ezeket is le lehet fagyasztani?

A fagyasztó nagy kedvencünk, főleg hó végén, amikor benne kutakodva előkerülnek a rég elfeledett étkek. De nem csak húst vagy készételt tehetünk a jégre!  

A fagyasztó feltalálóját ezúton is csókoltatjuk, óriási adomány, mikor csak benyúlunk a mélyhűtött csirkecombokért vagy a karácsonyi töltött káposztáért a mélyhűtőbe, és megúsztuk a boltbamenés+pénzköltés duóját. Igazi kincs, és sokszor lutri, mit rejt, így izgalmas is felfedezni. NA DE tudtad, hogy ezeket is lefagyaszthatod???

1. Mogyoró, dió, mandula

Bizony, a különféle magvak kedvelőinek jó hír, hogy őket is bedobhatjuk a fagyasztóba egy zárt dobozban, így nem avasodnak, és szuperül kiengednek alkalomadtán!

3. Reszelt sajt

Ez a legjobb módja a sajt fagyasztásának. Tedd zárható műanyag zacskóba a reszelt sajtot, és amikor csak egy adagnyi kell mondjuk a lasagnádra, vedd elő!

4. Érett banán

Ha túlérett a banánod, még mindig megmentheted, ha bedobod a jégre! A smoothie-k krémesebbek lesznek tőle, sőt, kevesebb jég kell majd hozzájuk, de banánkenyerekhez is kiváló ötlet!

Instant banánfagyi

Semmi reményem nem volt ehhez a recepthez, de kókadt a gyümölcskosárban 3 banánom. Régen csalódtam ennyire pozitívat, elképesztően finom! A fagyott banán hihetetlen krémes lett, és ...

6. Vaj

Ha túl sok vajat vettél, vagy akciós volt, és bespájzoltál, tárold a mélyhűtőben fóliában vagy saját csomagolásában, és alkalomadtán reszelj belőle a sütibe, ételbe, vagy amibe csak kell!

5. Bor

Ha marad egy kevés bor az üveg alján, amit nem kívánsz, öntsd jégkockatartóba, és ha később főzéskor kell egy löttyintésnyi, dobj a készülő ételbe egyet, így nem kell új üveget nyitnod! De pl. sangriához is kiváló.

2. Főtt rizs

Túl sok rizst főztél ki? Tedd egy zárható dobozban a jégre, majd amikor újra szükséged van rá, vegyél ki egy adagnyit, és egy kevés vízzel serpenyőben melengesd át!

7. Friss fűszernövények

Jó, ezt azért ismerjük, de érdemes megemlíteni. Vágd apróra a friss növényt, és tedd fóliában a jégre, vagy egy kis vízzel jégkockatartóba - így később simán beledobhatod az adott ételbe.

8. Kenyér

Coook csodás kenyeréért kattints a képre!

Ezt is sokan ismerjük, de azért bevettük a listába, mert szuper. A legjobb, ha frissen fagyasztod a kenyeret, nálunk sima nejlonzacskóban bevált. Pár órával fogyasztás előtt elég szobahőmérsékletre áttenni, de a sütőbe is bedobhatod 5-10 percre. Mintha most sült volna!

9. Tojásfehérje- és sárgája

Ezt is tarthatod a jégen jégkockatartóban, tudtad? Ha sütibe kell majd, előtte ki kell olvasztanod, amennyi kell, de rántottához egyből dobhatod a serpenyőbe!

10. Tejszínhab

Ha esetleg megmaradna, amit kétlünk, a friss tejszínhabot is lefagyaszthatod: kanalazz 1-1 adagot egy sütőpapírra, és fagyaszd le. Ezután tedd át a felhőcskéket óvatosan egy zacskóba, így kisebb helyet foglalnak. Teheted a meleg sütid tetejére vagy a kakaódba, kávédba, isteni lesz!

(forrás: delish)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...