5 étel, amivel felpörgetheted az agyműködésedet

Bizony sokat javíthatsz az agyad működésén, ha odafigyelsz a táplálkozásodra, és beiktatsz pár szuper egészséges alapanyagot az étrendedbe.

Bogyós gyümölcsök

Mivel a bogyós gyümölcsök tele vannak C-vitaminnal és antioxidánsokkal, ezért a memóriára is kedvező hatással lehetnek, sőt, csodás omega-3 zsírsavakat is tartalmaznak. Nyugodtan vehetsz fagyasztottat is belőlük, a tápanyagok nem tűnnek el úgy sem. Készíts a bogyókból finom turmixokat vagy éppen valamilyen pikáns szószt a husidhoz.

Sovány marhahús

A marhahús remek vasforrás, ami segít abban, hogy megfelelő legyen az energiaszinted. Emellett cinket is tartalmaz, ami javítja a memóriát. Ha vegetáriánus vagy, akkor simán cseréld le babra vagy mondjuk szójára!

Marhamájkrém

Talán legelőször egy gyermekzsúron ettem ilyen finomságot. Ott csirkemájból készült és kevésbé volt fűszeres. Meglepett a recept egyszerűsége. Azóta, ha resztelt májat készítek, ...

Mogyoróvaj

Fontos, hogy ezzel a finomsággal csínján bánj, hiszen masszív kalóriatartalma miatt maximum egy-két kanálnyi javasolt belőle. A mogyoróvaj rengeteg E-vitamint, antioxidánst, tiamint tartalmaz, ami nagyon hasznos az agyműködésnek.

Csirke satay

Klasszikus indonéz étel, a szósz eredetileg frissen pörkölt és őrölt mogyoróból készül, ezt most mogyoróvajjal helyettesítettem, és így is nagyon finom lett. Az egyik ...

Tojás

A tojás remek fehérjeforrás, illetve a sárgája miatt remek kolinforrás is, ami segíti a májat a zsírmolekulák feldolgozásában és elszállításában. A tojás többi tápanyaga pedig még a memóriát is fejleszti! Jöhet egy szuper rántotta reggelire, ebédre egy tojásleves, vagy vacsorára egy tojásos szendvics?

Rókagombás omlett

Többször írtam már nektek gombás fogásokról. Egyrészt mert szezonja van, másrészt mert roppantul imádom. De, hogy ne csak mindig tésztával, vagy rizzsel egyem, kitaláltam, hogy milyen ...

Avokádós toast buggyantott tojással

És íme a recept, amelynél kevés egyszerűbbet találunk vasárnap reggelire. Négy hozzávaló, kis odafigyelés, és az egyik legjobb tavaszi, szinte hivatalos Húsvéti reggelit ehetjük a ...

Lazac

A lazac tele van omega-3 zsírsavakkal, amelyek segítenek az agy növekedésében és működésében, és javítják a mentális képességeinket. A lazac szerencsére nagyon sokoldalú alapanyag, bátran eheted roston vagy párolva, salátával, egy pikáns szósszal vagy párolt zöldségekkel.

Tormás-mustáros lazac

Ez a recept eredetileg grillre szól, a különbség csak annyi, hogy a grillre egyből bőrös felével lefele tesszük, nem forgatjuk, és letakarva sütjük.  


Még több hasznos alapanyag:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...