Már az önkiszolgáló kasszák is borravalót várnak a vásárlóktól

Igencsak megosztó jelenség van terjedőben: egyre több helyen már az önkiszolgáló automata kasszák is borravalót remélnek, és ennek hangot is adnak. Gépnek jattolni? Mégis miért?

Szürreális jelenség ütötte fel a fejét egyes amerikai kávézókban, stadionokban, repülőtereken: az önkiszolgáló kasszák borravalót "követelnek" a vásárlóktól.

Már az önkiszolgáló kasszák is borravalót várnak a vásárlóktól

The Wall Street Journal számolt be arról, hogy a digitális önkiszolgáló kasszák egyre gyakrabban kérnek borravalót a vásárlás végén Amerika-szerte, a vásárlók pedig nem igazán tudnak mit kezdeni a helyzettel:

frusztrálónak élik meg, hogy nem egy hús-vér ember, hanem egy gép kér tőlük jattot egy átlagos szolgáltatásért, arról nem is beszélve, hogy fogalmuk sincs, hova folyik be a pénzük.

Egy san diegoi sportstadionban például egy dobozos sör után fizetett nem kevesebb, mint 20% jattot egy megilletődött vásárló, annak ellenére, hogy fogalma sem volt, miért és kinek fizet. Igaz, a vezetőség állítása szerint minden borravaló a dolgozóknak megy.

Egyre kínosabb a borravaló jelensége

A gazdasági nehézségeknek és a világot sújtó masszív inflációnak köszönhetően a borravaló amúgy is igen megosztó jelensége még érzékenyebb témává kezd válni, hiszen nemcsak a vásárlóknak, de maguknak a vendéglátóipari egységeknek is kevesebb a pénze. Ennek ellenére, az amerikai éttermi statisztikákat nézve például egyértelműen látható, hogy a jattolás mértéke nemhogy nem csökken, de évről évre nő.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...