Már az önkiszolgáló kasszák is borravalót várnak a vásárlóktól

Igencsak megosztó jelenség van terjedőben: egyre több helyen már az önkiszolgáló automata kasszák is borravalót remélnek, és ennek hangot is adnak. Gépnek jattolni? Mégis miért?

Szürreális jelenség ütötte fel a fejét egyes amerikai kávézókban, stadionokban, repülőtereken: az önkiszolgáló kasszák borravalót "követelnek" a vásárlóktól.

Már az önkiszolgáló kasszák is borravalót várnak a vásárlóktól

The Wall Street Journal számolt be arról, hogy a digitális önkiszolgáló kasszák egyre gyakrabban kérnek borravalót a vásárlás végén Amerika-szerte, a vásárlók pedig nem igazán tudnak mit kezdeni a helyzettel:

frusztrálónak élik meg, hogy nem egy hús-vér ember, hanem egy gép kér tőlük jattot egy átlagos szolgáltatásért, arról nem is beszélve, hogy fogalmuk sincs, hova folyik be a pénzük.

Egy san diegoi sportstadionban például egy dobozos sör után fizetett nem kevesebb, mint 20% jattot egy megilletődött vásárló, annak ellenére, hogy fogalma sem volt, miért és kinek fizet. Igaz, a vezetőség állítása szerint minden borravaló a dolgozóknak megy.

Egyre kínosabb a borravaló jelensége

A gazdasági nehézségeknek és a világot sújtó masszív inflációnak köszönhetően a borravaló amúgy is igen megosztó jelensége még érzékenyebb témává kezd válni, hiszen nemcsak a vásárlóknak, de maguknak a vendéglátóipari egységeknek is kevesebb a pénze. Ennek ellenére, az amerikai éttermi statisztikákat nézve például egyértelműen látható, hogy a jattolás mértéke nemhogy nem csökken, de évről évre nő.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek