Japánban az elmúlt hetekben hihetetlenül meleg volt. A már kánikulának is csak jóindulattal nevezhető időjárás legalább 50 ember életét követelte. Kiotóban egy hétig nem csökkent 38 Celsius fok alá a hőmérséklet.
A japán SoraNews munkatársai úgy gondolták, a javukra fordítják ezt a hőséget. Hallottak olyan pletykákat, miszerint az emberek már elkezdtek az autójuk átforrósodott motorháztetején különböző ételeket sütni.
Ők azonban arra vállalkoztak, hogy egy egész menüt süssenek meg egy kisMitsubishin.
Egy délután, amikor a hőmérséklet felment 34,5 Celsius fokosra, belevágtak a kísérletbe. Az autó motorházteteje több, mint ötven fokosra hevült föl, így 15 perc alatt a bacon lassan elkezdett sisteregni. Seiji Nakazawa, a próbakóstoló bátran beleharapott a húsba, és...ezidáig nem lett semmi baja tőle.
Seiji így vélekedett: "Ez tényleg nagyon finom! Amikor beleharapsz, tényleg érzed a frissen grillezett hús ízét. A zsír nagy része kisült, de a hús továbbra is lágy és szaftos maradt."
A második fogás egy reszelt káposztás palacsinta, vagyismonjayaki volt. Meglepő módon a káposzta szépen pirult, így Senji, aki szakácsként is részt vett a kísérletben, önbizalommal telve öntötte rá a palacsintatésztát is. Zöldhagymával és reszelt, savanyított gyömbérrel is feldobta a kaját.