A japán teakultúra egészen a 9. századig nyúlik vissza. 815-ben jegyezték fel először, hogy Japánban az emberek teát fogyasztottak. Ma a japán tea egyedülálló ízéről és illatáról, valamint számos egészségügyi előnyéről ismert. A japán tea két fő kategóriába sorolható: zöld tea és gyógytea. Ebben az „útmutatóban" a leghíresebb és legnépszerűbb japán teafajtákról lesz szó. Íme!
6 tea, mely nemcsak egészséges, de jéghidegen is finom
A nyári melegben is érdemes teát fogyasztani, hiszen egészséges, frissítő, kedvünk szerint ízesíthető. De mégis melyek azok a teák, amelyek jéghidegen is finomak?
NosaltySúlyos betegséget előzhet meg napi egy csésze tea
Egyre többen szenvednek 2-es típusú cukorbetegségtől – pedig a megelőzés talán egyszerűbb, mint gondolnánk.
Szabó Anna5 ok, amiért megéri gyakran mentateát inni
A mentatea rendkívüli hatással van a testünkre, így érdemes lehet gyakran fogyasztanunk, ha szeretnénk még jobban érezni magunkat a bőrünkben.
NosaltyHa tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: