Pille japán palacsinta, amelybe tutira belezúgnak a szinglik (is)

Ha a palacsinta mellett döntesz, ami a Valentin-napi édességet illeti, akkor legyen ő a választás, mert eszméletlenül könnyű és pille és puha, továbbá olyan extra feltétek kerülnek rá, hogy a szerelmes összebújás nasija abszolút ki lesz maxolva. Jó hír, hogy szingliknél ugyanúgy működik, szóval tessék megsütni!

Ha a világ talán legpufibb-puhább-lágyabb apró palacsintájára vágysz, a japán fajtára szavazz, mert ennél tökéletesebb szerintünk nem kell. Ennek a rendhagyó palacsintának a különlegességét a fehér csokis hab és a rózsaszín, fanyaran édes epres öntet adja, ami nélkül félpucér lenne a végeredmény. Randira, Valentinre, szülinapra, hétvégére, hétköznapra vagy csak magadnak, mert magányos vagy. Tökély!

Lássuk, hogyan készül a pillekönnyű japán palacsinta, ami minden rajongó vadiúj kiszemeltje lesz, és repertoárjának tutira kötelező eleme. Mit nekünk, hagyományos, rakott vagy amerikai változat!

A japán palacsintatészta hozzávalói:

4 db tojás, 60 g finomliszt, 60 g cukor, 1 teáskanál vaníliaaroma, 1 csipet só, 60 ml tej

Az eperöntet hozzávalói:

100 g eper, 2 g cukor, 2 dl víz, 1 csapott ek étkezési keményítő, 0.5 lime-ból nyert limelé

A fehér csokoládés hab hozzávalói:

100 g fehér csokoládé, 100 ml habtejszín, 1 lime-ból nyert lime héja, 2 ek cukor

Az összeállításhoz:

ízlés szerint menta, 100 g erdei gyümölcs mix

És hogy hogy készül a japán palacsinta? Így!

A tojásokat válasszuk szét. A tojássárgához adjuk hozzá a tejet, a vaníliaaromát, a sütőport és a csipet sót. Kavarjuk fel habosra, majd szitáljuk bele a lisztet, amit kavarjunk el benne egyenletesen. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, miközben apránként beleszórjuk a cukrot.

A kemény tojáshabot több részletben, gyengéden forgassuk bele a krémbe.

Egy vastagfalú serpenyőt melegítsünk fel nagyjából 150°C-ig, ne legyen túl forró. Finoman olajozzuk ki, majd púpozzunk egy merőkanálnyit a serpenyőbe. Akár habzsákkal is el lehet készíteni.

Egy-két teáskanálnyi vizet csurgassunk a serpenyőbe, majd fedjük le, és 4-5 percig süssük takarékon. Fordítsuk meg óvatosan, fedjük le, és süssük további 2-3 percet.

Az eperöntethez:

Öntsük egy kisebb fazékba az epret, adjuk hozzá a cukrot, a lime levét, 1 dl vizet, és forraljuk fel. Főzzük 2-3 percet, közben a maradék vízzel keverjük ki a keményítőt. Öntsük bele, forraljuk további 1-2 percet, majd turmixoljuk össze. Ha nagyon sűrűnek találnánk, picit hígítsunk rajta. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni.

A fehér csokoládés habhoz:

A fehér csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett 50 ml tejszínnel, a cukorral és a lereszelt lime héjával. Miután elkészült, hűtsük le.

A maradék tejszínt verjük fel kemény habbá, majd forgassuk bele a kihűlt fehér csokoládét.

Végül jöhet az összeállítás:

Az elkészült palacsintákat helyezzük egymásra. Öntsük le az eperöntettel, dekoráljuk erdei gyümölccsel és mentával. Helyezzük rá, akár közé vagy mellé a habot.

A pillekönnyű japán palacsinta pontos receptjét ide kattintva találod meg, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Simon Gábor

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több különleges finomság tőlünk nektek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...