Pille japán palacsinta, amelybe tutira belezúgnak a szinglik (is)

Ha a palacsinta mellett döntesz, ami a Valentin-napi édességet illeti, akkor legyen ő a választás, mert eszméletlenül könnyű és pille és puha, továbbá olyan extra feltétek kerülnek rá, hogy a szerelmes összebújás nasija abszolút ki lesz maxolva. Jó hír, hogy szingliknél ugyanúgy működik, szóval tessék megsütni!

Ha a világ talán legpufibb-puhább-lágyabb apró palacsintájára vágysz, a japán fajtára szavazz, mert ennél tökéletesebb szerintünk nem kell. Ennek a rendhagyó palacsintának a különlegességét a fehér csokis hab és a rózsaszín, fanyaran édes epres öntet adja, ami nélkül félpucér lenne a végeredmény. Randira, Valentinre, szülinapra, hétvégére, hétköznapra vagy csak magadnak, mert magányos vagy. Tökély!

Lássuk, hogyan készül a pillekönnyű japán palacsinta, ami minden rajongó vadiúj kiszemeltje lesz, és repertoárjának tutira kötelező eleme. Mit nekünk, hagyományos, rakott vagy amerikai változat!

A japán palacsintatészta hozzávalói:

4 db tojás, 60 g finomliszt, 60 g cukor, 1 teáskanál vaníliaaroma, 1 csipet só, 60 ml tej

Az eperöntet hozzávalói:

100 g eper, 2 g cukor, 2 dl víz, 1 csapott ek étkezési keményítő, 0.5 lime-ból nyert limelé

A fehér csokoládés hab hozzávalói:

100 g fehér csokoládé, 100 ml habtejszín, 1 lime-ból nyert lime héja, 2 ek cukor

Az összeállításhoz:

ízlés szerint menta, 100 g erdei gyümölcs mix

És hogy hogy készül a japán palacsinta? Így!

A tojásokat válasszuk szét. A tojássárgához adjuk hozzá a tejet, a vaníliaaromát, a sütőport és a csipet sót. Kavarjuk fel habosra, majd szitáljuk bele a lisztet, amit kavarjunk el benne egyenletesen. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, miközben apránként beleszórjuk a cukrot.

A kemény tojáshabot több részletben, gyengéden forgassuk bele a krémbe.

Egy vastagfalú serpenyőt melegítsünk fel nagyjából 150°C-ig, ne legyen túl forró. Finoman olajozzuk ki, majd púpozzunk egy merőkanálnyit a serpenyőbe. Akár habzsákkal is el lehet készíteni.

Egy-két teáskanálnyi vizet csurgassunk a serpenyőbe, majd fedjük le, és 4-5 percig süssük takarékon. Fordítsuk meg óvatosan, fedjük le, és süssük további 2-3 percet.

Az eperöntethez:

Öntsük egy kisebb fazékba az epret, adjuk hozzá a cukrot, a lime levét, 1 dl vizet, és forraljuk fel. Főzzük 2-3 percet, közben a maradék vízzel keverjük ki a keményítőt. Öntsük bele, forraljuk további 1-2 percet, majd turmixoljuk össze. Ha nagyon sűrűnek találnánk, picit hígítsunk rajta. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni.

A fehér csokoládés habhoz:

A fehér csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett 50 ml tejszínnel, a cukorral és a lereszelt lime héjával. Miután elkészült, hűtsük le.

A maradék tejszínt verjük fel kemény habbá, majd forgassuk bele a kihűlt fehér csokoládét.

Végül jöhet az összeállítás:

Az elkészült palacsintákat helyezzük egymásra. Öntsük le az eperöntettel, dekoráljuk erdei gyümölccsel és mentával. Helyezzük rá, akár közé vagy mellé a habot.

A pillekönnyű japán palacsinta pontos receptjét ide kattintva találod meg, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Simon Gábor

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több különleges finomság tőlünk nektek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek