Akár másfélszer sósabb lehet az étel annak az evőpálcikának a segítségével, melyet japán fejlesztők találtak ki a túlzott sófogyasztás visszaszorítására – derül ki a Telex.hu cikkéből.
Az okos evőeszköz gyenge elektromos áram segítségével képes a nátriumionokat annyira módosítani, hogy azok a szájban sokkal sósabb érzetet keltsenek. Mijasita Homei egyetemi professzor és a Kirin Holdings nevű cég fejlesztésének köszönhetően az evőeszköz egy csuklópánton viselt apró számítógép segítségével képes fokozni az ízeket.
Az új találmány sok embernek segíthet csökkenteni a sófogyasztást, mely Japánban különösen magas egy főre nézve: a szigetországban az emberek átlagos napi sófogyasztása 10 gramm, ami kétszerese az ajánlott napi ajánlott mennyiségnek.
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: