Egészségesebb és sósabb lesz az étel a japánok találmányával

Okos evőpálcikával segítenének Japánban az embereknek visszaszorítani a sófogyasztás mennyiségét. A pálcák segítségével ízletesebbek lesznek az ételek, az is kiderül, hogyan.

Akár másfélszer sósabb lehet az étel annak az evőpálcikának a segítségével, melyet japán fejlesztők találtak ki a túlzott sófogyasztás visszaszorítására – derül ki a Telex.hu cikkéből.

Okos evőpálcikával segítenének Japánban az embereknek visszaszorítani a sófogyasztás mennyiségét

Az okos evőeszköz gyenge elektromos áram segítségével képes a nátriumionokat annyira módosítani, hogy azok a szájban sokkal sósabb érzetet keltsenek. Mijasita Homei egyetemi professzor és a Kirin Holdings nevű cég fejlesztésének köszönhetően az evőeszköz egy csuklópánton viselt apró számítógép segítségével képes fokozni az ízeket.

Az új találmány sok embernek segíthet csökkenteni a sófogyasztást, mely Japánban különösen magas egy főre nézve: a szigetországban az emberek átlagos napi sófogyasztása 10 gramm, ami kétszerese az ajánlott napi ajánlott mennyiségnek.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...