Egészségesebb és sósabb lesz az étel a japánok találmányával

Okos evőpálcikával segítenének Japánban az embereknek visszaszorítani a sófogyasztás mennyiségét. A pálcák segítségével ízletesebbek lesznek az ételek, az is kiderül, hogyan.

Akár másfélszer sósabb lehet az étel annak az evőpálcikának a segítségével, melyet japán fejlesztők találtak ki a túlzott sófogyasztás visszaszorítására – derül ki a Telex.hu cikkéből.

Okos evőpálcikával segítenének Japánban az embereknek visszaszorítani a sófogyasztás mennyiségét

Az okos evőeszköz gyenge elektromos áram segítségével képes a nátriumionokat annyira módosítani, hogy azok a szájban sokkal sósabb érzetet keltsenek. Mijasita Homei egyetemi professzor és a Kirin Holdings nevű cég fejlesztésének köszönhetően az evőeszköz egy csuklópánton viselt apró számítógép segítségével képes fokozni az ízeket.

Az új találmány sok embernek segíthet csökkenteni a sófogyasztást, mely Japánban különösen magas egy főre nézve: a szigetországban az emberek átlagos napi sófogyasztása 10 gramm, ami kétszerese az ajánlott napi ajánlott mennyiségnek.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...