6 étkezési szokás, amitől a japán nők vékonyak maradnak

A japán nők kortalansága és törékeny alkata irigylésre méltó, és világszerte híres. De vajon mitől ennyire filigrán legtöbbjük?

6 étkezési szokás, ami megőrzi a japán nők vékonyságát és törékeny alkatát, avagy miért van az, hogy 18 évesen 13-nak, 30 évesen 18-nak néznek ki...a genetikán kívül.

1.) Kiegyensúlyozott étrend - mindenből keveset

Tévedés, egy tradicionális japán nő nemcsak sushit eszik, de tény, hogy rengeteg halat, tengeri eredetű élelmiszert, algát, zöldséget, szóját, rizst, gyümölcsöt és zöld teát fogyaszt. Étrendje változatos, főleg szezonális fogásokból áll, a magas kalóriatartalmú és zsíros gyorskaját pedig kerüli.

2.) A főzési technika

Az ételek saját ízét preferálják, nem fűszereznek túl

Inkább párolnak, főznek, grilleznek, roston sütnek, kevés olajon. A zöldségeket vékonyra szelik, mindennek megtartják a saját tápanyagát, nem főznek/sütnek túl semmit.

Az ételek saját ízét preferálják, nem fűszereznek túl, szerintük az túlzott megterhelés a gyomornak, májnak, vesének. A letisztult ízek jellemzik talán legjobban ételeiket.

3.) Nincs tele tányér!

Nem halmozzák tele a tányérokat

Az étkezés rituálé: lassan esznek, kicsi tányérokban és edényekben tálalnak, kis falatokat, evőpálcikával. Nem díszítik túl fogásaikat, az egyszerűség uralkodik. Minden ételfajtát külön tányérra raknak, de nem halmozzák őket tele.

4.) Rizs, rizs, rizs

A rizs, mint azt mi is jól tudjuk, alapvető alapanyaguk, és teljesen letisztultan, párolva eszik, só és zsiradék nélkül.

Sushi egyszerűen

Sokan imádjuk a sushit, ám viszonylag kevesen vesszük a bátorságot, hogy otthon is megpróbáljuk elkészíteni. Pedig igazán nem bonyolult mutatvány, ráadásul otthon készítve garantáltan ...

5.) A reggeli fontossága

A reggeli náluk a legfontosabb étkezés: több fogásból áll, leginkább halból, rizsből, misolevesből, algából és egy szójás-zöldséges ételből, ehhez pedig teát isznak.

6.) Szinte semmi édességet nem esznek

Édesség csak elvétve akad náluk, és az sem torta vagy krémes sütemény. Inkább egy rizslisztből készült fagyit vagy pár falat mochit (nyúlós, olykor fulladást is okozó rizsgombóc) preferálnak. Kevés cukor, kevés zsiradék, cserébe szép és lapos pocak.

Forrásunk volt: brightside


Még több cikk az étrendekről:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...