7 ínycsiklandozó tradicionális japán leves a ramenen túl

Ha japán levesekre gondolunk, akkor azonnal eszünkbe jut a ramen, amely egyébként egy kínai eredetű fogás, ám mégis az ázsiai kontinens keleti partjainál fekvő szigetországnak köszönheti igazi hírnevét. Mivel ezt a levest már úgyis ismered, így most olyanokat mutatunk neked, amelyekről valószínűleg még nem is hallottál!

Amióta csak az eszemet tudom, odavagyok a lélekmelengető magyar levesekért – főleg anyukám húsleveséért – , emiatt pedig a Japánban töltött egy évemet sem tudtam elképzelni kiadós, tartalmas levesek nélkül. A szigetországba érkezésemkor mondhatni zéró volt a tudásom a japán levesekkel kapcsolatban, ám ez már az első napon megváltozott, amikor a fogadócsaládom elvitt egy étterembe, amely az úgynevezett udon levesekre specializálódott. A több, mint 12 órás repülőút után nekem szinte mindegy volt, hogy milyen ételt pakolnak elém, csak legyen tele mindenféle földi jóval. Eme vágyamat a szóban forgó japán fogás százszorosan felülmúlta.

Az aranysárga színű, ízektől kicsattanó leves egy hatalmas tálban érkezett, amelyben duci tészták, vékonyra szeletelt zöldhagymadarabkák, puha halpogácsák és vastag, sült tofulap díszelgett. Így mutatkozott be nekem a fenséges kitsune udon, amely után annyi japán levest kóstoltam meg, amennyi csak belefért az egyéves kint tartózkodásomba. Most neked is megmutatom, milyen fantasztikus levesekhez volt szerencsém a ramenen kívül!


Még több érdekes cikk, ami segít majd a főzésben:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...