7 ínycsiklandozó tradicionális japán leves a ramenen túl

Ha japán levesekre gondolunk, akkor azonnal eszünkbe jut a ramen, amely egyébként egy kínai eredetű fogás, ám mégis az ázsiai kontinens keleti partjainál fekvő szigetországnak köszönheti igazi hírnevét. Mivel ezt a levest már úgyis ismered, így most olyanokat mutatunk neked, amelyekről valószínűleg még nem is hallottál!

Amióta csak az eszemet tudom, odavagyok a lélekmelengető magyar levesekért – főleg anyukám húsleveséért – , emiatt pedig a Japánban töltött egy évemet sem tudtam elképzelni kiadós, tartalmas levesek nélkül. A szigetországba érkezésemkor mondhatni zéró volt a tudásom a japán levesekkel kapcsolatban, ám ez már az első napon megváltozott, amikor a fogadócsaládom elvitt egy étterembe, amely az úgynevezett udon levesekre specializálódott. A több, mint 12 órás repülőút után nekem szinte mindegy volt, hogy milyen ételt pakolnak elém, csak legyen tele mindenféle földi jóval. Eme vágyamat a szóban forgó japán fogás százszorosan felülmúlta.

Az aranysárga színű, ízektől kicsattanó leves egy hatalmas tálban érkezett, amelyben duci tészták, vékonyra szeletelt zöldhagymadarabkák, puha halpogácsák és vastag, sült tofulap díszelgett. Így mutatkozott be nekem a fenséges kitsune udon, amely után annyi japán levest kóstoltam meg, amennyi csak belefért az egyéves kint tartózkodásomba. Most neked is megmutatom, milyen fantasztikus levesekhez volt szerencsém a ramenen kívül!


Még több érdekes cikk, ami segít majd a főzésben:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...