Japán lány magyar étkeket kóstol

Egy japán származású amerikai lány végigkóstolja a különböző országok ételeit, a reakcióit pedig videóra veszi. Most a magyar élelmiszeripar remekei kerültek górcső alá.

Az Emmy Made in Japan című YouTube-csatorna tulajdonosa, a japán-amerikai lány videóblogján kóstolja végig a világ összes kultúrájának alapvető ennivalóit, a folyamatot pedig velünk is megosztja. Bár kétségkívül egy ízletes foglalatosság, nekem mégis eléggé fölöslegesnek tűnik. A videókban ugyanis szinte semmi eredeti, hozzáadott érték nincs, Emmy pusztán felolvassa az egyes étkek neveit, felsorolja a legfontosabb alapanyagokat, majd beleharap mindegyikbe, értékelésül pedig egy elismerő vagy fintorgó grimaszt kapunk.

A Cink.hu vette észre, hogy az alábbi felvételeken a gasztroblogger a magyar élelmiszeripar olyan termékeit is górcső alá veszi, mint a Győri Édes vagy az Erős Pista. Az előbbi nagyon jól szerepelt, hasonlóan a Pilóta kekszhez, mindkettő elnyerte a "ítész" tetszését. Az Erős Pista és a Piros Arany sem ijesztették meg, igaz mindkettőt túlságosan sósnak találta.

Az olyan nassolnivalók sem úszták meg a grimasztesztet, mint a Tibi csoki, a Sport szelet vagy épp a Balaton. Egy néző receptje alapján Emmy csirkepaprikást is készített, amelyet egy szintén magyar specialitással, nokedlivel fogyasztott el. Bár valószínűleg teljesen érdektelen, hogy egy átlagos ismeretlen milyen mimikával és hangokkal reagál random élelmiszerekre, Emmy videói annyiban tényleg érdekesek, amennyiben megismerkedhetünk más kultúrák hétköznapi élelmiszereivel.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...