Januári kedvenceink

Az év első hónapja sem indulhat a kedvenceink nélkül. Az ünnepi őrületből felocsúdva újult erővel vetjük bele magunkat a konyhába. Nézzük, mit készítünk januárban!

Anna

Tavaly januárig a cékla leginkább savanyúságként, vagy esetleg mint saláta alapanyag szerepelt nálam az étlapon. Valahogy sosem futottam bele egyéb felhasználási formájába, egy a zöldség szempontjából kulcsfontosságú vacsoráig. Azon az estén egy igen maradandó élményt hagyó céklás-kecskesajtos rizottó elfogyasztásával addigi kissé ingerszegénynek mondható kapcsolatunk gyökeresen megváltozott - azóta bátran jöhetnek a jobbnál-jobb céklás receptek. Ebben a hónapban egyébként el is készítem nektek a kedvenc céklás rizottómat, addig azonban íme három remekmű kollégáim konyhájából.

Nora

Sült körtés saláta recept

Január és február környékén sajnos nem vagyunk túlzottan bő lére eresztve, ami a zöldség- és gyümölcsválasztékot illeti. Az ekkor szezonális finomságokat azonban igenis megéri használni! Ne feledkezzünk meg az almáról, körtéről és a jó öreg burgonyáról sem. Az édességektől a főételekig szinte bármi készíthető belőlük, hiszen mindhárom igen sokoldalú, így én ezekből válogattam ki kedvenc receptjeimet.

Kitti

Hájas tészta baracklekvárral recept

Télen különösen próbálok odafigyelni arra, hogy szervezetem hozzájusson a szükséges vitaminokhoz: előre bevásárolok hétvégente a piacon, hogy hét közben, munka után ne kelljen már rohangálni mondjuk savanyú káposztáért, amit szinte mindennap fogyasztok - egyszerűen megőrülök érte, imádom magában, nyersen csipegetni. Anna hagymás pitéje már az elkészültekor is nagyon ízlett, a thai laksa pedig régi nagy kedvenc, amolyan "melegítő" étel számomra télen. A hájas tésztáról nem is beszélve: Dacotával közös imádatunk tárgya, bár extra ritkán kerül az asztalra. Ha valaki éppen rendelkezne belőle pár fölösleges kockával, gondoljon ránk!

ízHUSZÁR

Citromos-rozmaringos pite recept

Nem bánkódom, hogy a téli hónapokban meglehetősen szűkös a kínálat gyümölcsökből, mert simán kihúzom tavaszig a citrommal és a naranccsal. Most is megközelítőleg két és fél kiló pihen a hűtőben, szóval hamarosan érkeznek az újabb receptek. Ennek a mennyiségi raktározásnak az az oka, hogy sajnos rengeteg ócska minőségű déli gyümölcsöt kapni, ami látszólag szép nagy és érett, azonban ha félbevágjuk, akkor jön a csalódás, hogy két centi vastag héja van és gyümölcshús alig. Ezért ha tényleg jó citromot vagy narancsot találok valahol, akkor megpakolom a zacskót, hiszen sokáig eláll. No és arról se feledkezzünk meg, hogy nem csak desszertekhez, de előételekbe és főételekbe is igen kiváló, úgyhogy januárban elő a facsarókkal és a reszelőkkel!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...