Jamie Oliver új könyvének főleg a vegák és vegánok fognak örülni...de nem csak ők!

A trendekkel haladni kell - Jamie Oliver sem kivétel, ezért most VEG címmel adott ki húsmentes szakácskönyvet, kielégítve sok vega/vegán vágyait.

Jamie Oliver sztárséf VEG címmel dobta piacra vadiúj szakácskönyvét, benne megannyi zöldség alapú étellel. Elmondása szerint vegetáriánusoknak és vegáknak egyaránt szól, hiszen mindkét csoport tagjai találnak benne kedvükre való - és nem csak ők.

"Az isteni finom, csak történetesen húsmentes ételeket ünnepli ez a könyv"- mondta a szerző.

Az új divatétrend pont a kevés húsevésre alapoz:

Flexitáriánus étrend - ez lesz a jövő legjobb diétája?

A fejezetek közt találunk curryket, pörköltféleségeket, leveseket, pitéket, tésztákat, salátákat, burgereket, egytálételeket, dietetikusi tippeket.

A 9 perces videó tulajdonképpen egy könyvbemutató, ahol Jamie pár ételt el is készít a receptek közül, és elmeséli, hogy a választott finomságok egy részét többek közt indiai útja inspirálta. Reméli, hogy nem csak a vegák és vegánok, hanem a húsevők is rákapnak majd új szakácskönyve és a kevesebb húsevés ízére.

Főleg, hogy bolygónk hanyatlásáért is nagyban felelős a túlzott mértékű állattenyésztés és húsfogyasztás.

A könyv elvileg augusztusban jelenik meg és válik elérhetővé.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...