Jamie Oliver titka a tökéletes, ropogósan omlós sült krumplihoz

Legyen szó desszertről, főételről vagy köretről, Jamie Oliver tippjeit mindig érdemes megfogadni. Sokak kedvenc angol séfje most a tökéletes, kívül aranyra sült és ropogós, belül krémesen puha krumpli receptjét osztotta meg követőivel, igaz, nem először.

Jamie Oliver egészen egyszerű ötletekkel is képes hatalmas sikert aratni, erre a hétvégén Instagramra feltöltött videója is jó bizonyíték, ami a tökéletes sült burgonya sütésének titkait fedi fel előttünk. Előre szólunk, ha a tökéletes hasábburgonya receptjét keresed, most rossz helyen jársz, de emiatt még nem kell rögtön továbbgörgetned az oldalon, mert az egészben sült, kívül aranyló és ropogós, belül krémes és puha krumpli receptje egészen biztosan téged is elvarázsol.

Nem is szaporítva nagyon tovább a szót, Jamie Oliver a következő trükköt veti be:

A közepes méretű burgonyákat nagyjából tíz percig főzi forrásban lévő sós vízben.

A félkész főtt krumpliról leönti a forró vizet, majd a szűrőkosárban kicsit átforgatja őket, hogy azoknak enyhén megtörjön a külső részük.

Ezután egy üres tepsit két-három evőkanálnyi libazsírral ken ki, majd jön a legfontosabb rész, az ecet használata: míg legújabb videójában nagyjából másfél-két kanálnyi almaecetet kever a zsírba, egy régebbi főzése során ugyanennyi vörösborecettel dolgozott, amely nemcsak ízletesebbé, de ropogósabbá is tette a krumplit.

Ezután a tepsiben eloszlatja a krumplikat, borsot és egy fej fokhagyma gerezdjeit szórja szét a tálban, néhány levél zsályát dob a tepsi tetejére, majd az egészet 180-190°C-on süti 60 percen át.

Éppen csak egy kicsit nyomd meg a krumpli tetejét

A sütésnél két választása van az embernek: vagy hagyja, hogy egyszerre leteljen a hatvan perc, vagy – ahogy Jamie Oliver egy korábbi videójában mutatta – nagyjából a negyvenedik percnél kiveszi a tepsit, egy krumplinyomóval enyhén megnyomkodja a krumplikat, éppen csak annyira, hogy szétrepedjen oldalt a már ropogós kéreg, és még 10 percre visszateszi a sütőbe a krumplit, hogy a végeredmény igazán szaftos legyen.

Egyszerű recept nagyszerű végeredménnyel, érdemes akár már ma kipróbálnod!

Forrásunk volt. Címlap: YouTube


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...