Ilyen hatalmas Yorkshire puddingot még sosem láttál Jamie Olivertől!

Egy régi klasszikus új köntösben Jamie Olivertől, amit akár most karácsonykor is elkészíthetsz szeretteidnek!

Jamie Oliver főzőműsoraival és szakácskönyveivel világszerte  forradalmasította az otthonfőzést, több mint 20 éve nagy kedvence a magyar közönségnek is. Az idei karácsonyi szezon újdonsága a mindig  megújulni képes „pucér szakács”  Egy – Egyserpenyős csodák című kötete. Ezúttal idő- és edénytakarékos receptjeit gyűjtötte össze, amelyekből bátran válogathatunk a hétköznapokon, de akár egy ünnepi menüt is összeállathatunk belőlük. Kedvcsinálóként próbáljátok ki Yorkshire puddingjának receptjét!

HATALMAS YORKSHIRE PUDDING, BRIE SAJT ÉS ROSTON SÜLT SZŐLŐ, ÚJHAGYMA ÉS TÁRKONY

4 adag - előkészítés: 15 perc / sütés: 40 perc

  • 150 g finomliszt
  • 4 nagy méretű tojás
  • 150 ml félzsíros tej
  • 1 csokor újhagyma
  • 320 g különböző színű, mag nélküli szőlő
  • 50 g brie sajt
  • ½ teáskanál dijoni mustár
  • ½ csokor tárkony (10 g)

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra. Löttyints 1 evőkanál olívaolajat egy 25 × 35 cm-es tepsibe, tedd a sütőbe, hogy felhevüljön.
  • Szórd a lisztet egy keverőtálba kis csipet tengeri sóval, üsd hozzá a tojásokat, dolgozd el, majd fokozatosan adagolva keverd bele a tejet és 50 ml vizet, míg sima palacsintatésztát kapsz.
  • Húzd ki a tepsit a sütőből, és öntsd bele a tésztát. Süsd 20 percig – állj ellen a kísértésnek, hogy ezalatt nyitogasd a sütő ajtaját!
  • Közben távolítsd el az újhagymák gyökeres végét, és a hagymaszálakat vagdosd 4 cm hosszú hasábokra. Szemezd le a szőlőt.
  • Szeleteld fel a brie sajtot. Emeld át a hatalmas Yorkshire puddingot a vágódeszkádra, és óvatosan szórd az újhagymákat meg a szőlőszemeket az üres, tűzforró tepsibe. Ízesítsd tengeri sóval és fekete borssal, aztán süsd roston 15 percig, vagy míg megpuhulnak, és kissé megpirulnak. Rakosgasd mindet a kisült tésztára, óvatosan töröld ki a tepsit, majd helyezd bele a megtöltött puddingot.
  • Potyogtasd rá a brie-szeleteket, és told vissza a sütőbe még 5 percre.
  • Keverd össze a dijoni mustárt egy kevés extraszűz olívaolajjal és vörösborecettel, aztán csipkedd le, és forgasd bele a tárkonyleveleket. Közvetlenül tálalás előtt szórd a Yorkshire pudding tetejére!

Receptinspiráció

Fogadd szeretettel az újragondolt, klasszikus, brie sajtos, szőlős szendvicskombót. A roston sütéssel felerősítjük az ízeket, aztán a hatalmas Yorkshire puddingban tálaljuk. Rápakoljuk, feltekerjük, és ehetjük.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...