Ilyen hatalmas Yorkshire puddingot még sosem láttál Jamie Olivertől!

Egy régi klasszikus új köntösben Jamie Olivertől, amit akár most karácsonykor is elkészíthetsz szeretteidnek!

Jamie Oliver főzőműsoraival és szakácskönyveivel világszerte  forradalmasította az otthonfőzést, több mint 20 éve nagy kedvence a magyar közönségnek is. Az idei karácsonyi szezon újdonsága a mindig  megújulni képes „pucér szakács”  Egy – Egyserpenyős csodák című kötete. Ezúttal idő- és edénytakarékos receptjeit gyűjtötte össze, amelyekből bátran válogathatunk a hétköznapokon, de akár egy ünnepi menüt is összeállathatunk belőlük. Kedvcsinálóként próbáljátok ki Yorkshire puddingjának receptjét!

HATALMAS YORKSHIRE PUDDING, BRIE SAJT ÉS ROSTON SÜLT SZŐLŐ, ÚJHAGYMA ÉS TÁRKONY

4 adag - előkészítés: 15 perc / sütés: 40 perc

  • 150 g finomliszt
  • 4 nagy méretű tojás
  • 150 ml félzsíros tej
  • 1 csokor újhagyma
  • 320 g különböző színű, mag nélküli szőlő
  • 50 g brie sajt
  • ½ teáskanál dijoni mustár
  • ½ csokor tárkony (10 g)

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra. Löttyints 1 evőkanál olívaolajat egy 25 × 35 cm-es tepsibe, tedd a sütőbe, hogy felhevüljön.
  • Szórd a lisztet egy keverőtálba kis csipet tengeri sóval, üsd hozzá a tojásokat, dolgozd el, majd fokozatosan adagolva keverd bele a tejet és 50 ml vizet, míg sima palacsintatésztát kapsz.
  • Húzd ki a tepsit a sütőből, és öntsd bele a tésztát. Süsd 20 percig – állj ellen a kísértésnek, hogy ezalatt nyitogasd a sütő ajtaját!
  • Közben távolítsd el az újhagymák gyökeres végét, és a hagymaszálakat vagdosd 4 cm hosszú hasábokra. Szemezd le a szőlőt.
  • Szeleteld fel a brie sajtot. Emeld át a hatalmas Yorkshire puddingot a vágódeszkádra, és óvatosan szórd az újhagymákat meg a szőlőszemeket az üres, tűzforró tepsibe. Ízesítsd tengeri sóval és fekete borssal, aztán süsd roston 15 percig, vagy míg megpuhulnak, és kissé megpirulnak. Rakosgasd mindet a kisült tésztára, óvatosan töröld ki a tepsit, majd helyezd bele a megtöltött puddingot.
  • Potyogtasd rá a brie-szeleteket, és told vissza a sütőbe még 5 percre.
  • Keverd össze a dijoni mustárt egy kevés extraszűz olívaolajjal és vörösborecettel, aztán csipkedd le, és forgasd bele a tárkonyleveleket. Közvetlenül tálalás előtt szórd a Yorkshire pudding tetejére!

Receptinspiráció

Fogadd szeretettel az újragondolt, klasszikus, brie sajtos, szőlős szendvicskombót. A roston sütéssel felerősítjük az ízeket, aztán a hatalmas Yorkshire puddingban tálaljuk. Rápakoljuk, feltekerjük, és ehetjük.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...