Jamie Oliver olyan dolgot művelt a pizzával, amit csak kevesen mernének

Ha van olyan séf, akinek még sosem csalódtunk a pizzareceptjében, az nem más, mint Jamie Oliver. Az angol szakács ezúttal egy különleges házi pizzát készített, melynek feltétje enyhén szólva meglepettséget váltott ki a brit közönségből.

Sokan idegenkednek attól, hogy gyümölcsöt fogyasszanak egy főfogás mellé: van, aki hallani sem akar a sült hús mellé járó meggymártásról vagy az őszibarackról, és akkor még nem is ejtettünk szót az internet népét megosztó egyik legfurcsább kombinációról: a sonkás-ananászos, ismertebb nevén hawaii pizzáról. Jamie Oliver most lapot húzott a 19-re, és egy sokkal merészebb összeállítással tért vissza.

Jamie Oliver a Channel 4 csatornán futó Keep Cooking Family Favourites című műsorában készített kolbászos pizzát, feltétként pedig nem mást, mint kék és zöld szőlőt rakott a paradicsomos-húsos pizza tetejére. Jamie ezután egy kisebb közönségszavazást tartott Twitter-oldalán, melyből kiderült, a nézők csaknem 65 százaléka sose tudná elképzelni, hogy szőlővel fogyassza a kolbászos-olaszos ízvilágú klasszikust, valaki szerint az egyetlen elfogadható szőlővel készült finomság a pizza mellett nem más, mint a bor.

Here's your tasty sneak peek at what's coming up on TONIGHTS Keep Cooking Family Favourites Channel 4 8.30pm Jamie's...

Közzétette: Jamie Oliver – 2021. március 1., hétfő

A szőlővel ízesített pizza közel sem újhullámos úri huncutság, az olasz gasztronómia ugyanis nemcsak a borban, de a sós főételekben is előszeretettel használja fel a gyümölcsöt. Jamie Oliver saját műsorában egy angolos-olaszos pizzát készített: az ott ismert hurkaszerű kolbász töltelékét kis gombócokba gyúrva olívaolajon egy fél lilahagymával pirította össze, majd erre dobta rá pirulni a szőlőszemeket és egy kevés fenyőmagot is.

Ezután a már előgyúrt pizzatésztára paradicsomos pesztót kent, feldobta rá a kolbászos-szőlős feltétet és egy kevés friss rozmaringot, majd az egészet betette a forró, 240°C-ra előmelegített sütőbe.

Ha te is szívesen készítenél hasonlót, ezt a pinsareceptet neked találták ki!

A szőlős pizza elsőre valóban furcsának tűnhet, Jamie Oliver viszont ígéri, hogy senkinek nem fog csalódást okozni a sós-gyümölcsös kombináció, az új ízek, amiket érezni fogunk, egészen biztosan új kapukat nyitnak majd meg előttünk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, kövess az Instagramon vagy a YouTube-on, vagy csatlakozz #HÁZIMENZA nevű Facebook-csoportunkhoz, ahol akár saját recepttárad titkait is megoszthatod a Nosalty közösségével!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrásunk volt; Címlap: Jamieoliver.com

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...