Sokan idegenkednek attól, hogy gyümölcsöt fogyasszanak egy főfogás mellé: van, aki hallani sem akar a sült hús mellé járó meggymártásról vagy az őszibarackról, és akkor még nem is ejtettünk szót az internet népét megosztó egyik legfurcsább kombinációról: a sonkás-ananászos, ismertebb nevén hawaii pizzáról. Jamie Oliver most lapot húzott a 19-re, és egy sokkal merészebb összeállítással tért vissza.
Jamie Oliver a Channel 4 csatornán futó Keep Cooking Family Favourites című műsorában készített kolbászos pizzát, feltétként pedig nem mást, mint kék és zöld szőlőt rakott a paradicsomos-húsos pizza tetejére. Jamie ezután egy kisebb közönségszavazást tartott Twitter-oldalán, melyből kiderült, a nézők csaknem 65 százaléka sose tudná elképzelni, hogy szőlővel fogyassza a kolbászos-olaszos ízvilágú klasszikust, valaki szerint az egyetlen elfogadható szőlővel készült finomság a pizza mellett nem más, mint a bor.
Here's your tasty sneak peek at what's coming up on TONIGHTS Keep Cooking Family Favourites Channel 4 8.30pm Jamie's...
Közzétette: Jamie Oliver – 2021. március 1., hétfő
A szőlővel ízesített pizza közel sem újhullámos úri huncutság, az olasz gasztronómia ugyanis nemcsak a borban, de a sós főételekben is előszeretettel használja fel a gyümölcsöt. Jamie Oliver saját műsorában egy angolos-olaszos pizzát készített: az ott ismert hurkaszerű kolbász töltelékét kis gombócokba gyúrva olívaolajon egy fél lilahagymával pirította össze, majd erre dobta rá pirulni a szőlőszemeket és egy kevés fenyőmagot is.
Ezután a már előgyúrt pizzatésztára paradicsomos pesztót kent, feldobta rá a kolbászos-szőlős feltétet és egy kevés friss rozmaringot, majd az egészet betette a forró, 240°C-ra előmelegített sütőbe.
A szőlős pizza elsőre valóban furcsának tűnhet, Jamie Oliver viszont ígéri, hogy senkinek nem fog csalódást okozni a sós-gyümölcsös kombináció, az új ízek, amiket érezni fogunk, egészen biztosan új kapukat nyitnak majd meg előttünk.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, kövess az Instagramon vagy a YouTube-on, vagy csatlakozz #HÁZIMENZA nevű Facebook-csoportunkhoz, ahol akár saját recepttárad titkait is megoszthatod a Nosalty közösségével!
Ezek a cikkek is érdekelhetnek:
- Nem hagyunk a pácban: így készíts mindig tökéletes marinádot
- Ha így készíted, garantáltan tökéletes és ízletes lesz a bulgur
- Mutatjuk, hogyan készül a mennyei, gyors, mediterrán PARADICSOMOS GARNÉLA
Forrásunk volt; Címlap: Jamieoliver.com