Will Smith felesége őszintén beszélt arról, miért lett kopasz

Jada Pinkett Smith nemrégiben teljesen megvált hajától, új megjelenése azonban nem egy egyszerű divathóbort, hanem egy komoly betegség okozta tünet. A színésznő először beszélt nyíltan arról, miként küzd meg az alopéciával.

Jada Pinkett Smith először beszélt nyíltan az alopéciával való küzdelemről – derült ki a Marie Claire cikkéből. A latin alopecia szó magyarul kopaszodást jelent, amely nemcsak a fejbőrön jelentkezhet, hanem a test többi, szőrrel borított területén is. A színésznő most egy Instagram-posztban mesélt őszintén arról, hogyan sikerült feldolgoznia a betegséggel együtt járó tüneteket.

Ahogy már mindannyian tudjátok, alopéciával küzdök, és egyik napról a másikra ilyenek történnek. Nézzétek ezt a vonalat itt. Nézzétek. Egyszer csak megjelent ez itt, amit már kicsit nehezebb lenne elrejteni, úgyhogy inkább megmutatom, hogy ne kelljen találgatnia senkinek

– mesélte Jada Pinkett, akinél komoly út vezetett odáig, hogy el tudja fogadni, ez a fajta kopaszodás aligha visszafordítható. Először 2018-ban beszélt tapasztalatairól: éppen a zuhany alatt állt, amikor hajmosás közben egy marék haj egyszerűen a kezében maradt.

Sokáig csak fejkendőket és turbánokat hordott, mostanra viszont sikerült – állítása szerint átmenetileg – barátságot kötnie az alopéciával, tavaly nyáron pedig életében először teljesen leborotvált fejjel jelent meg a nyilvánosság előtt. Erre a lépésre lányának sikerült rávennie, Jada Pinkett pedig azon dolgozik, hogy ötvenes éveiben már bátran ki merjen lépni a betegség okozta tünetek árnyékából.

Címlap: Emma McIntyre/VMN19/Getty Images for MTV


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...