5 ízesítési tipp, ha kicsit feldobnád a zöldborsófőzeléked

Egyáltalán nincs kőbe vésve, hogy készül az "eredeti" zöldborsófőzelék, hiszen mindenkinek az az eredeti, ahogy anyu/nagyi főzi. Tej? Tejföl? Petrezselyem? Fűszerpaprika? Habarás, önmagával sűrítés? Mutatjuk, mi hogyan variáljuk az ízesítést, ha valami újra vágyunk!

A zöldborsófőzelék az az étel, amit talán még a menzán is mindenki szeretett: a (jobb esetben) puhára főtt zöld labdacsok, a krémes főzelék és a hozzá kínált fasírt/virsli még a válogatósabbak szívét is meg tudta dobogtatni, lisztes rántás ide vagy oda. Azonban, valljuk be, hogy a klasszikus ízesítés néha picit egyhangú tud lenni: a tejjel felhúzott, liszttel sűrített, néhány szomorú petrezselyemmel díszített főzelék finom ugyan, de joggal megunható.

Krémes zöldborsófőzelék

A zöldborsófőzelék az a menzás fogás, amire még a gyerekek szeme is felcsillan, főleg ha fasírttal tálalják. Hogy ne maradjon olyan fakó fehér ez a közkedvelt mártás, ezért egy ...

Vegán zöldborsófőzelék

A főzelékek igazi jolly jokerek konyhánkban: amíg tart a tél, azért készítjük őket, mert tartalmasak, egyszerűek és átmelegítenek, a jó idő beköszöntével pedig azért, hogy a ...

Lássuk, milyen fűszerrel, alapanyaggal, ízesítéssel dobhatjuk fel a zöldborsófőzelékünket a klasszikuson kívül, kattints a galériára!


Még több gasztrotipp itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...