5 ízesítési tipp, ha kicsit feldobnád a zöldborsófőzeléked

Egyáltalán nincs kőbe vésve, hogy készül az "eredeti" zöldborsófőzelék, hiszen mindenkinek az az eredeti, ahogy anyu/nagyi főzi. Tej? Tejföl? Petrezselyem? Fűszerpaprika? Habarás, önmagával sűrítés? Mutatjuk, mi hogyan variáljuk az ízesítést, ha valami újra vágyunk!

A zöldborsófőzelék az az étel, amit talán még a menzán is mindenki szeretett: a (jobb esetben) puhára főtt zöld labdacsok, a krémes főzelék és a hozzá kínált fasírt/virsli még a válogatósabbak szívét is meg tudta dobogtatni, lisztes rántás ide vagy oda. Azonban, valljuk be, hogy a klasszikus ízesítés néha picit egyhangú tud lenni: a tejjel felhúzott, liszttel sűrített, néhány szomorú petrezselyemmel díszített főzelék finom ugyan, de joggal megunható.

Lássuk, milyen fűszerrel, alapanyaggal, ízesítéssel dobhatjuk fel a zöldborsófőzelékünket a klasszikuson kívül, kattints a galériára!


Még több gasztrotipp itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...